• Redaktionen

Transkvinde og konservativ

YouTube-stjerne og konservativ debattør Blaire White støttede Trump og har lagt sig ud med den LGBT-identitetspolitiske agenda.

Borgerlig fritænker

Den 27-årige Blaire White afskyr politisk korrekthed og opfatter sig selv som borgerlig fritænker. For et par år siden slog hun igennem på YouTube, hvor hun bl.a. har været fortaler for mænds rettigheder, har kritiseret venstrefløjen, islam, feminisme og identitetspolitik. Særligt sidstnævnte har haft indflydelse på Blaire Whites eget liv, hun blev nemlig født som dreng og er dermed en del af LGBT.


White begyndte sin transformation som 20-årig og har lige siden levet som kvinde. Som 22-årige begyndte hun at producere YouTube-videoer, hvor hun bl.a. bidrog til kønsdebatten ved at kritisere feminismen. Dette fik hendes følgerskare, men også kritikere, til at vokse, og i 2016 lavede hun så en kritisk video om Black Lives Matter med titlen ”Black Lives Matter is Trash”, hvor hun kritiserede bevægelsen for sin identitetspolitiske ideologi, der opfatter minoritetspersoner som deltagere i minoritetsgrupper i højere grad end som selvstændige individer. Videoen førte til voldsom kritik og medførte, at Blaire White i en periode blev udelukket fra Facebook, og først da hendes følgere udviste storstilet utilfredshed, trak Facebook afgørelsen tilbage.


Overfaldet for at støtte Trump

Da Blaire White og hendes kæreste i 2017 deltog i en anti-Trump demonstration i Los Angeles iklædt en MAGA-kasket (Make America Great Again), oplevede hun et overfald fra en af de fremmødte demonstranter. Ifølge den forklaring, Blaire White gav til mediet Newsweek samme år, flåede en mandlig demonstrant kasketten af hendes kærestes hoved og smed den på jorden. Da White så ville samle den op, trampede demonstranten hende på hånden, så hun knækkede en negl og begyndte at bløde, og senere fik hun desuden kastet en drink i hovedet. Blaire White optog det hele på video og delte senere hændelsen med sine følgere for at udstille, hvordan konservative udsættes for had og overgreb alene baseret på deres politiske overbevisninger, hvilket har fået hende til at konstatere, at det i dag er sværere at være konservativ end LGBT-person, mens hun i interviewet med Newsweek udtalte følgende: ”Jeg er transkvinde, der lever mit liv og går ud hver dag som mig selv. Jeg er aldrig blevet overfaldet for at være trans. Ingen har nogensinde sagt noget grimt til mig på gaden. Men jeg blev overfaldet for at gå med en Trump-hat. Det taler for sig selv.”

“Jeg er aldrig blevet overfaldet for at være trans. Ingen har nogensinde sagt noget grimt til mig på gaden. Men jeg blev overfaldet for at gå med en Trump-hat. Det taler for sig selv.”


Et limbo

Blaire White er imidlertid ikke blind for de udfordringer, hendes kønsidentitet skaber for hende som højreorienteret. Hun har udtalt, at hun også modtager hadefulde og transfobiske beskeder på sin YouTube-kanal, omend hun dog har sat beskederne i sammenhæng med et miljø, der er hadsk for de fleste med en tilstedeværelse online. Desuden har hun flere gange kritiseret forsøg fra højrefløjen på at skabe skræmmebilleder i debatten om transpersoners rettigheder, mens hun også har kritiseret Trump-regeringens modstand mod transpersoner i det amerikanske forsvar. Derfor har hun udtalt, at hun som konservativ transperson befinder sig i et ”limbo”, hvor særligt individer på den yderste højrefløj har svært ved at acceptere hende som kvinde, mens venstreorienterede til gengæld har svært ved at acceptere hendes politiske overbevisninger. Hendes grundlæggende tro på ”individualisme” fremfor tendensen til at fremhæve gruppeidentiteten på bekostning af det enkelte menneske får hende dog til at føle sig mere hjemme og accepteret blandt konservative.


Kønsideologi og LGBT-kritik

Det meste af tiden er White imidlertid enig med den konservative livsanskuelse – også når det gælder grundlæggende syn på køn. Hun har udvist støtte til J.K. Rowling, der pga. transkritiske udtalelser er blevet udsat for massiv hetz og had ført an af transaktivister, og i en række videoer har hun f.eks. forholdt sig kritisk og negativt til ”ikke-binære” og såkaldte ”genderqueer”-identitetsopfattelser, som hun i det store hele har afvist som ”bullshit” og selvpåtagethed. Og særligt i debatten om, hvorvidt selv børn bør have lov til at påbegynde en transformation med dertilhørende hormonbehandlinger, har White være meget kontant i sin konstatering af dette som børnemishandling. En udmelding, der har skabt vrede blandt mange andre transpersoner, der desuden har kritiseret Whites afslappede tilgang til retorik og sprogbrug, fordi hun bl.a. har produceret videoen "Triggering Trannies” (”Hvordan man gør en ”tranny” vred”). I den forbindelse har aktivistgrupper desuden forsøgt at drage paralleller mellem ”hverdagstransforbi” og den retorik, White bruger i sine videoer. White selv mener dog ikke, at hendes ord er skadende. Ifølge hende er det muligt både at have konservative værdier, at kritisere transidentitet og samtidig støtte op om transrettigheder. Hun har også udtalt, at hun ville elske at se andre piger med lignende synspunkter ytre sig online, og at hun ville ”byde dem velkommen med åbne arme”.20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle