• Redaktionen

Tidligere Kvinfo-direktør løj om Dansk Folkeparti

Opdateret: 17. nov. 2020

Tidl. Kvinfo-direktør påstår, at Dansk Folkeparti aldrig har stemt for et lovforslag om ligestilling.

#MeToo og sexismedebat

Ifølge mediet TjekDet har den tidligere Kvinfo-direktør, Elisabeth Møller Jensen, løjet om Dansk Folkeparti i en artikel på Dagbladet Information om #MeToo og sexisme. TjekDet skriver, at Møller Jensen i den forbindelse kritiserede borgerlige stemmers kritik af sexismedebatten, mens hun direkte påstår, at Dansk Folkeparti aldrig har stemt for et lovforslag om ligestilling. “Dansk Folkeparti har aldrig stemt for et ligestillingsforslag i Folketinget ud fra en betragtning om, at vi allerede har ligestilling i Danmark”, udtalte Møller Jensen sig ifølge mediet.


“Dansk Folkeparti har aldrig stemt for et ligestillingsforslag i Folketinget ud fra en betragtning om, at vi allerede har ligestilling i Danmark”

Løgn modbevist

Men da TjekDet gik ind i sagen, fandt de frem til flere ligestillingsvenlige lovforslag, som Dansk Folkeparti har stemt for, bl.a. om gratis psykologhjælp til kvinder på krisecentre og en forhøjelse af godtgørelsen for medarbejdere, der er blevet udsat for seksuel chikane. Og da Elisabeth Møller Jensen så blev konfronteret med sin usande påstand, skrev hun følgende i en mail til TjekDet: ”Undskyld til Dansk Folkeparti. Der er ingen grund til at gøre partiet værre, end det er.”

Ikke første gang

Men TjekDet skriver også, at det ikke er første gang, Elisabeth Møller Jensen er kommet med falske påstande om partiet. I 2007 skrev hun noget tilsvarende på Kvinfos hjemmeside, mens hun i 2011 skrev, at “DF har aldrig stemt for en ligestillingslov”, hvilket heller ikke var rigtigt dengang.

165 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle