• Redaktionen

Støtter DR censur?

Opdateret: 16. nov. 2020

DR-radiovært opfordrer til censur og taleforbud

Når censur er i orden

Den 8. september i år skrev DR-radioværten Iben Maria Zeuthen en artikel i Ekstra Bladet, hvor hun gav udtryk for, at det i nogle tilfælde kan være fornuftigt at nægte visse debattører taletid, og Zeuthen henviser i den forbindelse til henholdsvis Bjørn Lomborg og Pia Kjærsgaard. Men Zeuthen giver i artiklen ikke kun udtryk for en forbavsende ringe viden, hun anvender også egne holdninger til at afgøre, hvornår noget er relevant, og hvornår det ikke er.

”Pia Kjærsgaard er kvindekampens Bjørn Lomborg”

At Bjørn Lomborg skulle være klimafornægter er rigtignok blevet en udbredt misforståelse blandt mange, men Zeuthens blåstempling af ham som sådan viser alligevel hendes forbavsende begrænsede viden. Ikke desto mindre kan det måske synes lettere at anerkende, at det kan give mening ikke længere at forholde sig til modstridende synspunkter, når der på et felt opnår udbredt videnskabelig enighed uden de store gråzoner, men når Zeuthen bevæger sig ind på Pia Kjærsgaard som et eksempel på en debattør i ligestillingsdebatten, der ikke længere bør få taletid, er det netop Zeuthens afstandtagen til gråzonerne, der udgør et problem. ”Vi behøver simpelthen ikke invitere hende ind og tale om ligestilling. Pia har intet særligt kendskab til emnet.” skriver hun for eksempel og placerer sig hermed i rækken af nutidens woke-individer, der mener, det er bedst at lukke kæften på dem, der ikke deler éns synspunkter, fordi man ikke formår – eller vælger ikke at formå – den demokratiske dialog.

Når kvinder angriber kvinder

Særligt interessant bliver det at læse Zeuthens holdning i en tid, hvor kvindekampen raser, og hvor mange fremtrædende kvinder går ud og insisterer på, at kvinder, der giver udtryk for deres personlige (politiske) holdninger, ikke fortjener at blive udsat for had eller undertrykkelse. Alligevel er det de mest fremtrædende feminister, der hellere end gerne angriber de kvinder, der ikke mener det samme som dem: Pia Olsen Dyhr mindede med et citat Inger Støjberg om, at der var en ”særlig plads i helvede” til kvinder som hende, Bwalya Sørensen fortalte Pernille Vermon, at hun var en ”satanisk slange”, Pernille Skipper mindede en gruppe elever om, at de var ”awesome”, selvom de netop havde kaldt en politisk modstander for ”luder”. Og nu melder Iben Maria Zeuthen sig altså så også på banen med sit forsøg på at lukke kæften på Kjærsgaard med følgende kommentar:


”Sæt Pia Kjærsgaard over i hjørnet til Bjørn Lomborg. Jeg tror, de kunne få en fantastisk hyggelig aften. Og imens kan vi andre komme videre med at gøre verden til et bedre sted. Det må jo for pokker være det, der er meningen med det hele.”

Licenskroner til antidemokratiske tendenser

Det er naturligvis ikke første gang at DR og DR-journalister beskyldes for at løbe de venstreorienteredes ærinde, og spørgsmålet er naturligvis, om det kan være rimeligt, at samfundet skal betale lønnen til en journalist, der åbenlyst støtter censuren mod alt og alle, der ikke retter sig ind efter hendes holdninger? Overstående eksempel er også skræmmende, fordi det netop er den slags undertrykkende eksempler, man kender fra de mest totalitære ideologer, hvilket Bent Blüdnikow i en kommentar på Berlingske beskrev med ordene:


”Totalitarismen kommer snigende, ikke som nazisme eller kommunisme, men i form af woke-generationens frelsthed. Kan DR leve med, at en af deres ansatte går ind for censur vendt imod personer, som hun er uenig med?”
35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle