• Redaktionen

Spotify-medarbejdere truer med strejke, hvis Joe Rogan-podcasts ikke fjernes eller censureres

Opdateret: 19. nov. 2020

Krav om at "kontroversielt" materiale censureres

The Joe Rogan Experience

Joe Rogan, den berømte komiker, tv-vært og MMA-kommentator, der i Danmark nok er mest berømt for realityprogrammet Fear Factor, sikrede sig for nylig 100 millioner dollars fra en eksklusiv licensaftale med Spotify til podcastet The Joe Rogan Experience, en af verdens mest populære podcasts, der gennem årene har haft besøg af en række meget forskelligartede gæster. Men selvom Spotify kun lige har sikret sig rettighederne til det populære program, er Joe Rogan allerede blevet en hovedpine for sine nye chefer og kollegaer.

Medarbejdere forlangte redaktionel kontrol

Tilbage i september kunne Digital Music News så berette, at en række Spotify-medarbejdere har forlangt at få fuld redaktionel kontrol over The Joe Rogan Experience, før podcastet offentliggøres til lytterne. Dette omfattede angiveligt advarsler om indhold, såkaldte ”trigger-warnings”, og det samme medie kunne i en særskilt artikel dokumentere, hvordan flere podcasts vare blevet ekskluderet i forbindelse med overgangen til Spotifys platform. Dette omfatter bl.a. afsnit med politikere, konspirationsteoretikere og forretningsfolk med tilknytning til højrefløjen. Joe Rogan, der i forvejen var kendt for at producere kontroversielt materiale, havde ellers ifølge mediet udtalt, at der ikke ville forekomme censur i forbindelse med flytningen til Spotifys platform: ”Spotify får ingen kontrol over indholdet. Det bliver det præcis samme program,” er Rogan bl.a. blevet citeret for at sige, hvilket altså nu har vist sig ikke at holde stik.

“Spotify får ingen kontrol over indholdet. Det bliver det præcis samme program”

Trusler om strejke

Men skønt medarbejderne altså har fået udvalgte afsnit slettet, er andre krav blevet afvist. Dette gælder bl.a. et interview i et nyligt afsnit med Abigail Shrier, der har skrevet bogen: Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters, og det er det afsnit, der har affødt flest protester og klager blandt personalegrupper, fordi forfatteren stiller spørgsmål til meget unge pigers mulighed for at undergå kønsskifteoperationer. Trods klager har Spotifys ledelse dog valgt at beholde afsnittet, og dette har altså ført til trusler om strejke, særligt blandt de New York-baserede ansatte. Det er stadig uvist, hvordan sagen udvikler sig.
43 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle