• Redaktionen

Skuespilleren Karl Bille deltog i BLM-svinestreg på Bornholm

Karl Bille har længe været væk fra skærmen. Nu er han tilbage i en ny rolle som selvcentreret og nærtagende aktivist

Demonstrationer på Bornholm

Tirsdag blev der afsagt dog i sagen om den dræbte Phillip Johansen, hvilket havde trukket en flok demonstranter til den bornholmske hovedby, Rønne. Den ene gruppe var den ”antiracistiske” Black Lives Matter, der demonstrerede, fordi de mente, at drabet var racistisk motiveret, mens den anden gruppe, der havde kendt den afdøde, mente, at BLM udnyttede sagen til at profilere sig selv. Dette førte til skænderier og tilråb og helt nye anklager om racisme. En af BLM-aktivisterne, der anklagede moddemonstranterne for racisme, var den efterhånden glemte skuespiller, Karl Bille, der især blev kendt fra gyserfilmen Sidste Time og Kærlighed ved Første Hik-filmene.

“Det er ikke okay, at kommunen tillader, at Black Lives Matter kommer og ødelægger stedet for os. Phillip døde her. Han blev fucking tortureret her. Vi bruger stedet som et mindested og lægger blomster her.”

Hakuna Matata

Til Ekstra Bladet har Karl Bille fortalt, at moddemonstranterne havde mødt BLM-aktivisterne med tilråb, hvor de bl.a. råbte ”skrid hjem” og ”Hakuna Matata”. Det sidste, mente den nærtagende Karl Bille, var et tegn på racisme. ”Hvis man står og råber sådan noget og bagefter siger, man ikke er racist, så er der noget i vejen,” har Bille udtalt til Ekstra Bladet, selvom det ikke blev uddybet, hvorfor det skulle være racistisk, da ”Hakuna Matata” trods alt betyder ”tag det roligt”. Karl Bille havde altså et større behov for at fokusere på sig selv, end han havde på at forstå, hvorfor dagen var vigtig for Phillips venner, der var rasende over, at BLM troppede op i byen for at profilere sig selv. Efter moddemonstrationer på torvet tog vennerne ud i Nordskoven, hvor Phillip Johansen var blevet dræbt, men politiet bad dem forlade stedet, fordi BLM havde anmeldt deres demonstration. ”Det er ikke okay, at kommunen tillader, at Black Lives Matter kommer og ødelægger stedet for os. Phillip døde her. Han blev fucking tortureret her. Vi bruger stedet som et mindested og lægger blomster her,” lød det fra en oprørt demonstrant, som DR havde talt med.


79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle