• Redaktionen

SF i ny hyklerisag: Alex Haurand omtalte Vermund som ”spejlblank”

Da SF’eren Alex Haurand blev kaldt ”dum”, fik han selvmedlidenhed og opfordrede til en bedre debattone. Det har dog ikke afholdt ham fra at omtale Pernille Vermund som ”spejlblank”.

Blev kaldt dum

Den tidligere mindfulnessinstruktør og stressvejleder, Alex Haurand, der nu er udvalgsformand og byrådsmedlem for SF-Kerteminde, er trådt ind i rækken af hyklerisager, der på kort tid har kredset om SF, senest med Sadek Al-Amood, der aggressivt beskyldte mediet Indblik for at være en ”småfascistisk blog”, trods sit partis stærke kritik af sidste års traktordemonstration, hvor SF’s formand Pia Olsen Dyhr og Mette Frederiksen blev sammenlignet med nazister, og formanden for SF’s ungdom, Sofie Lippert Troelsen, der påstår at støtte ytringsfrihed, men som alligevel ”så en god pointe i” at melde en politisk modstander til et venstreekstremt tæskehold.


Efter en oplevelse, hvor Alex Haurand blev kaldt ”dum”, valgte lokalpolitikeren nemlig at kritisere den hårde debattone, men nu viser det sig, at Haurand selv har svært ved ikke at ty til aggressive personangreb.


Vermund er spejlblank

I en debat om situationen i Afghanistan valgte Alex Haurand nemlig at kommentere på nyhedsopslaget med blot et enkelt ord: ”spejlblank”. I en tilknyttet kommentar uddybede han så med følgende: ”Hvis du ikke fik pointen. Jeg mener, at Pernille Vermund er spejlblank”.


Da en journalist fra Fyens Stiftstidende så kontaktede den hykleriske politiker for at spørge, om han mente, det er i orden at omtale en partileder som ”spejlblank”, opdaterede Haurand sin Facebook med følgende besked: ”Nej det er det nok ikke - men det mener jeg stadig at hun er!”


Og reaktionerne fra Haurands følgere tegner et tydeligt billede af den dobbeltmoral, der længe har kendetegnet partiet og hele venstrefløjen. Opslaget er nemlig et af Haurands mest likede, og mens flere kritiserer politikeren og desuden opfordrer ham til at ”gå efter bolden og ikke manden”, er andre dog enige i Haurands beskrivelse, mens én stemmer i og kalder Vermund for en idiot.


Med sit hykleri viser Haurand og ligesindede imidlertid, at de største fortalere for et sprogpoliti også er dem, der har sværest ved at overholde de regler, de er med til at sætte for andre.


57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle