• Redaktionen

SF’er så ”en god pointe i” at angive politisk modstander til voldelig venstreekstrem gruppe

Den på overfladen søde Sofie Lippert Troelsen har på Facebook tilkendegivet, at der var en ”god pointe” i at melde en politisk modstander til en voldelig venstreekstrem aktivistgruppe, der har været brugt af Christianborg-politiker som tæskehold mod blogger.

Den søde Sofie Lippert Troelsen

At Sofie Lippert Troelsen med sit blonde hår og blå øjne er mere end sit uskyldige ydre, blev i går slået fast i en række opslag på Facebook, der kunne afsløre, hvordan den unge politiker et år tidligere havde vist sit sande jeg med en kommentar i en lukket debatgruppe, hvor hun ikke blot udviste manglende respekt for demokratiets ret til forskelligheder, men hvor hun også direkte indrømmede, at hun var åben for en idé om, at melde en politisk modstander til en voldelig venstreekstrem aktivistgruppe. Hermed bliver Sofie Lippert Troelsen blot én stemme ud af mange på en radikaliserende venstrefløj, der bekæmper ytringsfriheden og politiske forskelligheder med alle tilgængelige midler.


Ville angive gammel ven og politisk modstander

For et år siden valgte Sofie Lippert Troelsen i en lukket debatgruppe at dele tanker om, hvordan hun overvejede at melde et medlem af Generation Identitær til den ekstreme og voldelige gruppe Redox. Opslaget, Troelsen kommenterede på, og som nu er blevet gravet frem, blev slået op i gruppen Leftbook Danmark, der ofte har opslag, der er positive over for vold mod højreorienterede, og opslaget omhandlede en flyer, som forfatteren til opslaget havde fundet på sit uddannelsessted. På forsiden af denne flyer optrådte aktivisten Sophus Lindblad Rehling, der er medlem af gruppen Generation Identitær, og i en kommentar til opslaget tilkendegiver Sofie Lippert Troelsen, at hun kender Rehling fra sin efterskole. Da en anden bruger så foreslog, at Lippert Troelsen meldte dette til gruppen Redox, kommenterede hun at ”det er måske en meget god pointe”. At en folketingskandidat og tidligere leder af et ungdomsparti udviser åbenhed over for at angive en politisk modstander til en gruppe, hun udmærket ved, har begået grov vold og ulovlig overvågning, er ikke blot usmageligt, men også dybt bekymrende. Og ved ikke at se det paradoksale i, at den aktivist, Lippert Troelsen mente, var ekstrem nok til at blive meldt til et tæskehold, aldrig har optrådt voldeligt, mens Generation Identitær - i modsætning til Redox – heller ikke har nogen voldsdomme bag sig, udstiller den unge SF-politiker et sjældent set hykleri, der kun intensiveres af det faktum, at Troelsen ellers opfatter sig selv som "en af dem, der kæmper for ytringsfrihed."

Christiansborg-politiker gjorde brug af Redox som tæskehold

På Redox’ egen hjemmeside skriver gruppen, at de er en ”venstreorienteret, antifascistisk researchgruppe”, men gruppen oplyser naturligvis ikke, at flere Redox-medlemmer er dømt for både vold og hæleri af hackede oplysninger. Dette skete i forbindelse med en skandalesag i 2009, hvor en af frontpersonerne i Redox’ var blevet kontaktet af en eller flere unavngivne personer fra Christiansborg, der ønskede at samle dokumentation og ”gøre et eller andet ved Kim Møller”, der er kendt for den højreorienteret blog Uriasposten. Redox’ gjorde ikke blot brug af ulovlige metoder for at overvåge Kim Møller, men endte også med at overfalde ham, hvilket derfor også førte til fængselsdomme for flere af de indblandede Redox’ medlemmer, og Kim Møller kaldte det dengang ”foruroligende”, at nogen på Christiansborg havde beordret ham overvåget og overfaldet.


Hvem på Christiansborg, der stod bag ordren om overvågningen og overfaldet, er aldrig blevet afsløret, men fordi Redox’ beviseligt har forbindelser til den voldelige gruppe Antifascistisk Aktion, som Enhedslistens Pelle Dragsted tidligere har været medlem af – og taget i betragtning af, at Dragsted trods alt har afsonet en voldsom, mens han desuden har forsøgt at trænge ind på en modstanders privatadresse med en motorsav – gik spekulationerne dengang på, at Enhedslisten med Pelle Dragsted i spidsen havde stået bag bestillingen af tæskeholdet mod Kim Møller.


Alt dette vidste Sofie Lippert Troelsen naturligvis, da hun skrev sin kommentar på Facebook. Alligevel afholdt det hende dog ikke fra at give udtryk for sit ønske om at angive en tidligere bekendt og politisk modstander til et voldeligt tæskehold.


Ytringsfrihedshykleri

At den gamle kommentar graves frem nu, er ikke tilfældigt. På grundlovsdag for få dage siden holdt Sofie Lippert Troelsen nemlig tale til Gruppen Patys grundlovsarrangement. Til dette møde inkluderede Lippert Troelsen ellers sig selv blandt ”dem, der kæmper for ytringsfriheden”, men i andre sammenhænge overvejer hun altså at melde politiske modstandere til en antidemokratisk gruppe, der har en fortid med grov vold.


Men er nogen efterhånden overraskede over, at man igen kan knytte sympati med voldelige overgreb til den yderste venstrefløj? Nej vel.