• Redaktionen

Rosa Lund bryder sig ikke om løgne - men lyver selv

Opdateret: 16. nov. 2020

Rosa Lund fra Enhedslisten mener, at løgne ødelægger debatten, men glemmer sin egen lemfældige omgang med sandheden

Løgne ødelægger debatten

I et opslag på Facebook d. 26. september fejrede Rosa Lund, at hun var nået op på 10.000 følgere. Dette gjorde hun bl.a. med ordene: ”Jeg er så glad for at I følger med, at I kommer med inputs og at I diskuterer”, hvortil hun tilføjede et lille hjerteikon. Men Rosa Lund skriver imidlertid også, at hun bemærker ”antallet af hadefulde kommentarer og ikke mindst løgne om mig” og at det ”ødelægger debatten”. Det er klart, at ingen fortjener at blive udsat for had, og det er klart, at ingen fortjener at blive løjet om, men spørgsmålet er, om Rosa Lund kan leve op til de samme krav?


”De prøver at komme ind på min privatadresse”

I et interview på P1 Debat sidste år, debatterede Rosa Lund i selskab med Pernille Vermund, Søren K. Villemoes fra Weekendavisen og Poya Pakzad, der er økonomisk rådgiver for Enhedslisten, venstreradikal chikane under overskriften ”Er Nørrebro tabt?”. Her blev det nævnt, at folk med tilknytning til Generation Identitær, en ikkevoldelig ungdomsbevægelse, der ved fredelige aktioner gør opmærksom på multikulturalisme og dens ødelæggende virkning på det danske samfund, er blevet overfaldet på Nørrebro. I den forbindelse bidrog Rosa Lund bl.a. med kommentaren:


“De har jo f.eks. også altså sendt alle mulige t-shirts, og breve og altså jeg ved ikke hvad, til mig. Altså de prøver også at komme ind på min privatadresse som jeg så har fået hemmelig nu ikk’? På grund af Generation Identitær. Selvom jeg bor på Nørrebro.”

Generation Identitær er som sagt en ikkevoldelig ungdomsbevægelse, og Lunds påstande er naturligvis det pure opspind. Ellers havde det været en sag for politiet, hvilket det selvsagt aldrig blev.

Bortforklaringer og nye løgne

Da aktivist og journalist Lars Kragh Andersen så tog sagen op gennem sin YouTube-kanal ved at konfrontere Rosa Lund med sine udtalelser, forsøgte hun sig med nye løgne. Da Kragh Andersen mindede Lund om hendes påstand, kommenterede hun straks: ”Nej, det sagde jeg så ikke,” mens hun nægtede at forholde sig konkret til hændelsen. Senere under interviewet fandt hun så citatet frem, hvorefter hun bevægede sig ud i en række mystiske bortforklaringer og nye løgne. Rosa Lund forklarer nemlig, at hun har fået privat adresse pga. Generation Identitær, der imidlertid har forklaret, at de aldrig har sendt noget til hende privat, men udelukkende til hendes folketingsadresse. Dette ender Lund da også med at indrømme, skønt hun kort tid forinden forklarede, at hun fik privatadresse fordi hun ”ikke bryder mig om at få sendt ting hjem til der, hvor jeg bor”. Rosa Lund dækker altså over en løgn med en ny løgn, og i stedet for helt og holdent at tage afstand fra sine løgne, forsøger hun at blæse nyt liv i beskyldningen om Generation Identitær: ”Kan du afvise, at Generation Identitær har forsøgt at komme ind på din privatadresse?” spørger Kragh hende, hvortil Rosa Lund fastholder mistanken med ordene: ”Det ved jeg ikke, det må du spørge dem om.” Det kan med andre ord være svært at tage Lunds klager om andres løgne alvorligt, når hun end ikke tager afstand fra sine egne, og hele den pinlige affære endte da også med, at Rosa Lund raser, at hun ikke ”har tid til den her formålsløse samtale,” hvorefter hun kort efter smækker røret på. Rosa Lund vil altså gerne konfrontere andre med påståede, udokumenterede løgne, men formår ikke selv at forklare sig, når hun konfronteres for netop at lyve. Flot gået, Rosa!
134 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle