• Redaktionen

Radikal kommunalpolitiker indikerer, at Danmark selv er skyld i terrorisme

En 24-årig islamist er ved byretten blevet kendt skyldig i at planlægge et terrorangreb. Men en radikal kommunalpolitiker indikerer – ikke overraskende – at Danmark selv er skyld i de planlagte angreb.

Dømt for terrorisme

I går blev en 24-årig mand ved byretten kendt skyldig i at planlægge et terrorangreb. Manden blev ifølge TV2 Nyhederne anholdt den 30. april 2020, hvor han var i besiddelse af en taske med et skydevåben og ammunition, som han havde anskaffet sig af en undercover-betjent efter en beskedudveksling på den krypterede beskedtjeneste Signal, hvor den nu dømte også kom ind på, hvad han ville bruge skydevåbnet til.


Den 24-årige, der har boet hele livet i Danmark, ville ifølge TV2 hævne sig på de vantro og ville skære hovedet af nogle politifolk og henviste til dengang, Islamisk Stat var stærkere og udførte terrorangreb i bl.a. Frankrig.

”Det var et rigtig godt angreb. Jeg vil udføre krig mod kuffar (de vantro, red.) på samme måde ved skudveksling,” er ISIS-sympatisøren bl.a. citeret for at have sagt.

Har Danmark skylden?

Da Rasmus Stoklund skrev om sagen på sin Facebook, var de fleste brugere i kommentarsporet optaget af den dømtes udtalelser, beundringen af ISIS og ønsket om at halshugge sine ofre, mens mange desuden greb muligheden for at kritisere regeringen for at hente ISIS-sympatisører tilbage til Danmark.


Én i kommentarsporet gav dog udtryk for et andet syn på sagen. Paul Jeppesen, formand for Det Radikale Venstre i Lyngby-Taarbæk, indikerer nemlig, at Danmark selv har skylden, når ISIS-sympatisører begår eller planlægger terror. Ifølge den radikale lokalpolitiker er det nemlig blot et tegn på, at religion er ”kommet helt på afveje”, og at den egentlige synder er integrationen.


”Derfor handler det om integration, inklusion og imødekommenhed over for alle, der bor og vokser op i Danmark. Hvis vi konstant lægger andre mennesker for had og forskelsbehandler dem, risikerer vi også at de fyldes med had mod os. Og så går det galt,” skriver Jeppesen som en kommentar til Stoklunds opslag, hvormed han helt og holdent vælger at ignorere de voldsomme udmeldinger, den terrordømte er kommet med. For Jeppesen mener tilsyneladende, at hadet til Danmark og vesten er skabt af os selv og kan løses med bedre integration.


Flere i tråden udviser dog stor uenig med Jeppesen, og én sammenligner f.eks. med situationen i Sverige:


”Der er ikke noget sted i verden, hvor man har været mere imødekommende og inkluderende end i Sverige, og der går det ad helvede til med de her mennesker, præcis som i Danmark, ja det går faktisk værre i Sverige. Dit argument om tonen holder bare ikke,” skriver brugeren, og mange andre stemmer i for at udstille Paul Jeppesen ekstreme naivitet ved bl.a. at henvise til islamiske hadprædikanter som en af grundene til de efterhånden mange ISIS-sympatisører.


Dog er det ikke overraskende, at hadet til Denmark og den vestlige verden bortforklares af De Radikale som ”fejlslåen integration” og ”religion på afveje”. Partiets Kashif Ahmad opfatter det f.eks. som en ”styrke”, at landets medier har droppet at vise Muhammad-tegninger, hvormed den radikale politiker helt ignorerer det faktum, at avisernes ”frie valg” om at droppe tegningerne begrundes med et forståeligt ønske om at beskytte medarbejdere mod trusler på livet.


I Det Radikale Venstre lader logikken altså til at være, at man kan undgå drab, blodsudgydelser og halshugninger, hvis blot man viser ”imødekommenhed over for alle”.


Godt så.


63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle