• Redaktionen

Radikal byrådskandidat: Lyssignaler skal være af kvinder i kjole med blafrende hår

På Frederiksberg vil byrådskandidat gå til valg på at få lyssignaler, der viser ”kvinder med kjoler og langt hår, der blafrer i vinden.”

Ligestilling i det offentlige rum

Ved næste kommunalvalg har det tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre, den 79-årige Kirsten Lee, valgt sig en mærkesag, som nogle måske vil mene, hører til i småtingsafdelingen. Kirsten Lee mener nemlig, at ligestillingen skal rykke ud i det offentlige rum, og at flere kvinder skal skildres i lyssignaler med ”kjole og langt hår, der blafrer i vinden.” Lee har i årevis undret sig over, at fodgængerovergange kun har været markeret med de rød/grønne mænd og ikke kvinder, og det vil hun nu lave om på, skriver Tv2 Lorry.

“Det har jeg slet ikke sat mig ind i.”

Kvoter for vejnavne

Også når det gælder vejnavne, har Kirsten Lee spottet en kamp. F.eks. mener hun ikke, at 'for længst glemte mænd', der i dag har fået veje opkaldt efter sig, bør hædres, selvom der er talte om historiske og anerkendte individer, som f.eks. digteren Frederik Paludan-Müller. Halvdelen af alle vejnavne bør kaldes op efter kvinder, mener hun, også selvom hun selv har svært ved at komme i tanke om kvinder fra området med historisk betydning. ”Det har jeg slet ikke sat mig ind i,” siger hun f.eks., og tanken bag forslaget kan argumenteres at være på linje med tanken bag kvoter til bestyrelsesposter eller job, hvor man ikke belønnes for sine kvalifikationer, men for sit køn eller status som minoritetsperson.


Hos Det Radikale Venstre virker det med andre ord ikke til, at der findes en nedre grænse for bagateller, og man kan spørge sig selv om, hvad kønsaktivisterne – der vil udslette køn med ”henkultur” og kønsneutralitet – mener om, at kvinder ifølge Kisten Lee kun kan skildres ”med kjole og langt hår, der blafrer i vinden”.


27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle