• Redaktionen

Professor på Københavns Universitet: langelænderne er racister

En professor i kønsstudier fra Københavns universitet betegner nu befolkningen på Langeland som racister, fordi de ikke ville dele baghave med Øksemanden og modsatte sig oprettelsen af et udrejsecenter

Nej til ”Øksemanden” på Langeland

Beslutningen om at oprette et udrejsecenter til kriminelle udlændinge på Langeland har skabt stor utilfredshed på den sydfynske ø, hvilket for få dage siden førte til en demonstration med flere hundrede fremmødte, og i dag meldte Marcus Knuth fra Det Konservative Folkeparti så ud, at det var lykkedes for de blå partier at samle flertal imod udrejsecentret. Ifølge de lokale vil centret nemlig få store konsekvenser for øen i mange år fremover, bl.a. fordi kommunen er en af landets fattigste, der har svært ved at tiltrække nye tilflyttere. Utrygheden ved et udrejsecenter vil ikke ligefrem gøre dette nemmere.


Og frygten er berettiget.


En af udrejsecentrets planlagte beboere var nemlig somalieren Muhudiin Mohamed Geele, også kendt som Øksemanden, der i 2010 med økse og kniv trængte ind i Kurt Westergaards hjem, hvor dennes femårige barnebarn også var til stede. Målet var at dræbe karikaturtegneren for at have tegnet den elskede profet Muhammed. Derudover blev det i sidste måned afsløret, at maskerede mænd formåede at kravle igennem hegnet til udrejsecentret Kærshovedgård i Midtjylland, hvilket også her har skabt utryghed hos de lokale.


Man skulle derfor tro, at befolkningen på Langeland havde den resterende befolknings forståelse og opbakning. Men nej.


“Reaktionerne på Langeland er helt ude af proportioner og vidner alene om hvor normaliseret og uimodsagt racismen og etno-nationalismen er i Danmark”

Racistiske Langeland

Michael Nebeling Petersen, der er professor i kønsstudier på Københavns Universitet og ifølge sin Facebook-profil har meldt sig under Enhedslistens faner, betegnede i går protesterne på Langeland som ”helt ude af proportioner”, mens han konstaterede, at det vidner om ”hvor normaliseret og uimodsagt racismen og etno-nationalismen er i Danmark.” Og skønt opslaget også får masser af kritik, høster det ikke desto mindre en del støtte fra øvrige personer med tilknytning til det akademiske og elitære miljø, herunder den evigt selvgode Stine Bosse. Og reaktionerne på opslaget viser helt samme tendens, man ser i den øvrige woke-prægede racismedebat. Beskyldningerne er der masser af, men argumenter og kritisk tænkning er fraværende. For støtterne er det underordnet, at de lokale på Langeland ønsker at beskytte lokalområdet og deres børn og børnebørn mod hårdkogte forbrydere som terrorister og voldtægtsmænd, og det eneste, der tæller, er, at man kan trampe mest muligt på de folk, der tillader sig at tænke selvstændige tanker om integration og asylpolitik, der ikke lader dig diktere af en efterhånden fordummet akademia.


Men når man ”forsker” i kønsstudier på Københavns Universitet, er man selvfølgelig også langt fra Langeland. Og langt fra virkeligheden.


363 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle