• Redaktionen

Professor: Heteroseksualitet er ”tragisk”

Lesbisk universitetsprofessor har medlidenhed med heteroseksuelle kvinder og mener, at heteroseksualitet ødelægger forhold og fastholder kvindehad og ”giftig maskulinitet”.

Heteroseksualitet er tragisk

Jane Ward, lesbisk professor i køns- og seksualitetsstudier ved University of California-Riverside, har for nyligt udtalt, at heteroseksualitet er et ”tragisk” koncept, der ødelægger parforhold, fastholder kvindehad og ”giftig maskulinitet”. Ward mener, at heteroseksuelle parforhold i sig selv er dårligt for mennesker og deres forhold, fordi de fremhæver uligheder, og hun argumenterer, at mænd og kvinder slet ikke bryder sig om hinanden.


”Det virker til, at heteroseksuelle mænd og kvinder slet ikke bryder sig særlig meget om hinanden, at kvinder bruger meget tid på at klage over mænd, og der findes stadig mange beviser på kvindehad,” har Ward bl.a. udtalt til Insider, hvortil hun tilføjer: ”Fra et LGBT-perspektiv fremstår det at være heteroseksuel meget tragisk.”


“Fra et LGBT-perspektiv fremstår det at være heteroseksuel meget tragisk”

Medlidenhed med heteroseksuelle

Ifølge The Blaze har Insiders Julia Naftulin udtalt, at Ward ”føler medlidenhed med heteroseksuelle, særligt heteroseksuelle kvinder, der oplever den laveste seksuelle tilfredsstillelse i samfundet. Men hun har også medlidenhed med heteroseksuelle mænd, der fastholdes i en kultur, der understøtter ”giftig maskulinitet”, der lærer dem, at de skal nedværdige kvinder.”

Medlidenheden med de heteroseksuelle har fået Jane Ward til at skrive bogen The Tragedy of Heterosexuality, der har til formål at ”oplyse” heteroseksuelle.


”Jeg skrev bogen, fordi jeg elsker heteroseksuelle, og fordi forskningen om tilfredshed i heteroseksuelle ægteskaber gennem et helt liv viser, at heteroseksuelle har svært ved at få familie og arbejde til at gå op i en højere enhed, hvilket fører til frustrationer og fortørnelse for særligt mange heteroseksuelle kvinder,” har Ward i den forbindelse udtalt.


I andre interviews har Jane Ward bl.a. udtalt, hvor lettet hun er over at være undsluppet den normative heteroseksuelle kultur. Mon ikke de heteroseksuelle mænd er udmærket tilfreds med det?


41 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle