• Redaktionen

Petar Socevic til grin på sociale medier

Efter løgnagtigt opslag og blokeringer af kritikere hånes den håbefulde venstrefløjspolitiker Petar Socevic på de sociale medier.

Halve sandheder

Den 1. februar skrev den aspirerende politiker Petar Socevic et opslag på Facebook, hvor han henviste til en undersøgelse udført af Københavns Universitet, der viste, hvordan visse etniske danske kommunalpolitikere er mindre tilbøjelige til at besvare e-mails fra personer med arabiskklingende navne frem for dem fra personer med danske navne. Ifølge Socevic er undersøgelsen et udtryk for ”hetz mod mennesker med udenlandske rødder”, men på sociale medier beskyldes han for at udelade afgørende oplysninger og dermed for manipulation og løgn. I sit forsøg på at høste medlidenhed og opmærksomhed med historien ”glemte” Petar Socevic nemlig at nævne, at også kommunalpolitikere med mellemøstlig baggrund svarede på cirka 20 procentpoint færre henvendelser fra vælgere med etnisk dansk baggrund, og enhver, der gjorde ham opmærksom på denne ”forglemmelse”, blev – ofte inden for få sekunder eller minutter – slettet og blokeret fra hans profil. Dette har nu fået flere debattører, også fra venstrefløjen, til at håne og udstille det manipulerende opslag.


Danmark for alle – som Petar Socevic ikke har blokeret

Efter Petar Socevics opslag, postede Christian Marcussen, kommunikationschef i Rådet for Etniske Minoriteter, et opslag på Facebook, hvor han kommenterede på Socevics udeladelser i forbindelse med henvisningen til nævnte undersøgelse. ”Vi laver alle sammen fejl. Det har jeg også gjort. Naturligvis. Vi misforstår noget. Er sløsede. Uheldige. Sådan er det. Men når man gøres opmærksom på en fejl, og vælger ikke at rette den, så går det fra at være fejl til at være en løgn,” skrev han, mens han til opslaget havde tilføjet nedenstående billede af en reklameplakat for Socevics parti Danmark for Alle med den tilføjede note * som Petar Socevic ikke har blokeret. Til teksten Mangfoldighed og Sammenhold i bunden er der desuden tilføjet noten * med mindre vi er politisk uenige med dig.

Christian Marcussen kommenterer desuden, at ”på min opfordring var de første 20 af jer inde for høfligt at gøre ham opmærksom på det. Han valgte at slette hver og en, og valgte ikke at rette sit opslag. Fra fejl til løgn,” og derefter fortsætter Marcussen med spøgefuldt at prikke til Petar Socevic ved at ønske de brugere tillykke, der havde opnået den hurtigst dokumenterede sletning. Vinderen blev tilbudt et Danmark for Alle-krus. Når Marcussen altså får fat i ét.


“Når man gøres opmærksom på en fejl, og vælger ikke at rette den, så går det fra at være fejl til at være en løgn”

Enhjørninger og Disney-film

I kommentarfeltet til Christian Marcussens opslag fortsatte de komiske indslag: ”Den mand er jo en omvandrende Disney film. En slags ekstrem karikatur på den værdipolitiske venstrefløj da den svælgede allermest i egen godhed i midt 00’erne”, skriver én, mens en anden vælger at gøre grin med partiets enhjørningelogo ved at photoshoppe Petar Socevics ind i tæt omfavnelse med den hvide enhjørning med lyserødt horn.

En bruger skriver også, at han er blevet blokeret udelukkende for at reagere på et opslag med en grinesmiley, hvortil Marcussen svarer, at Petar Socevic er ”en følsom sjæl.” Marcussen udregner desuden, at den gennemsnitlige oppetid for kommentarer var 2 min og 57 sekunder.


Hug fra tidl. politiker fra Det Radikale Venstre

Også Said Mo EL Idrissi, der har været kandidat til kommunalvalget i Brøndby kommune for Det Radikale Venstre, var ude med kritik af Petar Socevic og de mange blokeringer og slettede kommentarer. ”Her er den nemmeste vej til en sikker plads i Folketinget. DFA mangler “kun” 19.000 vælgererklæring. Men det er kun for dem som han ikke har blokeret,” skriver politikeren på sin Facebook-profil, hvor han desuden tilføjer et billede, der viser, at han er blevet kontaktet af Petar Socevic, der opfordrede Said Mo EL Idrissi til at kæmpe for at gøre en forskel i Folketinget på vegne af Partiet Danmark for Alle.


I det mindste er det betryggende, at det ikke blot er ”højreekstreme”, som det er blevet Petar Socevics mål at bekæmpe, der ikke bryder sig om løgne eller om blokeringer og at ellers saglige kommentarer slettes.


Petar Socevic har dog aldrig rettet sit opslag og har ikke kommenteret hændelsen.


535 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle