• Redaktionen

Partileder Henrik Vindfeldt idømt fængsel, men lovbruddet hyldes af venstrefløjsaktivister

Partileder for Veganerpartiet, Henrik Vindfeldt, er blevet idømt 30 dages betinget fængsel for ulovlig indtrængen. Men aktivistgrupper og borgere støtter op om og hylder lovbruddet.

Ulovlig indtrængen

Veganerpartiets leder, Henrik Vindfeldt, trængte tidligere i år ind på en svinefarm på Nordfalster, hvor han optog døde svin lukket inde i trange indelukker. Tanken bag aktionen var at sætte fokus på manglende dyrevelfærd, men både Vindfeldt og hans kæreste må nu tage konsekvenserne af den ulovlige handling. De er nemlig begge blevet idømt 30 dages betinget fængsel for ulovlig indtrængen.


Hyldet af aktivister

En aktivistgruppe på nettet med mere end 4000 følgere, der kalder sig selv Klimatosserne, støtter imidlertid op om Vindfeldts handlinger, og i et langt opslag retfærdiggør gruppen, at partilederen og dennes kæreste brød loven for at fremme deres mærkesag. Gruppen anerkender, at der har været tale om et lovbrud, men sammenligner med en hændelse, hvor miljøbeskyttelsesorganisationen Extinction Rebellion Danmark for et par måneder siden brød loven ved at stoppe trafikken og besætte et vejkryds. ”Den slags er indiskutabelt forbrydelser mod hhv. den private ejendomsret, trafikloven og ordensbekendtgørelsen”, slår Klimatosserne fast, men supplerer så med følgende konstatering: ”Men det er godt. Det er i konteksten det rigtige at gøre.”

“Men det er godt. Det er i konteksten det rigtige at gøre.”

Sammenligner med Gandhi

Ved at hylde lovbrud cementerer Klimatosserne sig selv som en rabiat gruppe, men de yderliggående tendenser stopper ikke der. Gruppen forsætter nemlig med at sammenligne Vindfeldts ulovlige adfærd med frihedsaktivister som Gandhi og Martin Luther King. ”Denne bevidste form for politisk og samvittighedsmotiveret lovbrud, kendes som ikke-voldelig 'civil ulydighed'. En tradition, frihedsbevægelser som bl.a. Gandhis oprørsbevægelse mod britisk koloniherredømme og Dr. King's borgerretighedsbevægelsen i USA gjorde vidt berømt.” At sammenligne en rabiat og lovbrydende dyrerettighedsaktivist med mennesker, der har skabt permanente historiske forandringer, er imidlertid en grinagtig brøler, som Klimatosserne må længere ud på landet (med konventionelt landbrug?) med. Ikke desto mindre er tendens til at støtte op om ulovlig og ofte voldelig adfærd (som set hos Enhedslistens Rosa Lund og Pelle Dragsted) en tendens, man i årevis har forbundet med den yderste venstrefløj. Vold, ulovlig adfærd og i nogle tilfælde selv terror kan altså retfærdiggøres, hvis målet helliger midlet. Og således passer det måske meget godt ind i nutidens realiteter, hvor en samlet venstrefløj ser den anden vej for selv brud på grundloven.50 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle