• Redaktionen

Når hadforbrydelser er en løgn

Opdateret: 17. nov. 2020

Falske påstande udgør en betydelig del af alle anmeldte hadforbrydelser i USA.

Iscenesatte hadforbrydelser

I sin bog Hate Crime Hoax: How the Left is Selling a Fake Race War, slår den sorte dr. Wilfred Reilly fast, at intolerance og had naturligvis findes i det amerikanske samfund, men at dette imidlertid ikke retfærdiggør utallige falske påstande, der udgør en betydelig del af alle anmeldte hadforbrydelser i USA.

I denne opgørelse skal vi se nærmere på fem sager, der er blevet profileret i medierne, men som sidenhen har vist sig at være falske.


Racistiske beskeder i forruden på en bil

Tilbage i juni i år ringede den 21-årige Isaih Martin til politiet, fordi han, ifølge mediet Disrn, angiveligt havde fundet tre håndskrevne beskeder i forruden på sin bil med teksten: ”All lives matter” og ”du hører ikke til her”, mens der på den tredje stod det såkaldte N-ord.

Ifølge politiets rapport viste et overvågningskamera, at de eneste, der havde nærmet sig Martins bil i det pågældende tidsrum, kun var kommet tæt på bilen i ganske få sekunder af gangen, og politiet slår desuden fast, at de ud fra videomaterialet kan konstatere, at Martin selv har skrevet og placeret de hadefulde beskeder i forruden. Sagen er derfor siden blevet lukket af politiet.

Racisme på Air Force One-akademiet

Kun to måneders tid efter en heftig opsang af generalløjtnant Jay B. Silveria på Air Force Academy Preparatory School i forbindelse med en hændelse, hvor der var blevet skrevet racistiske bemærkninger på skolens opslagstavler, kom det i følge CNN frem i lyset, at beskederne, hvor der bl.a. stod ”Go Home” efterfulgt af N-ordet, var skrevet af en af skolens sorte kadetter. Generalen havde ellers holdt pressemøde om hændelsen, mens han på Facebook gjorde det klart, at ”racisme ikke hører hjemme i hæren eller i vores land,” og at ”denne hadefulde handling går imod alt, der gør os stærke som nation.” Senere måtte man så krybe til korset og erkende, at den sorte kadet havde iscenesat hændelsen, og at han havde erkendt sin skyld.


“Din familie kommer til at lide som alle andre skide mexicanere i området.”

Politiker modtog racistisk brev

Tilbage i juni i år kunne KERP TV berette om en politiker med mexicansk oprindelse fra Oregon i USA, den 29-årige Jonathan Lopez, der efter et valg, hvor han ikke formåede at blive valgt ind i kommissionen i Umatilla County, fandt et brev i sin postkasse fyldt med racistiske bemærkninger. I brevet, som Lopez lagde ud på Facebook, stod der bl.a. følgende: ”Spild ikke din tid i forsøget på at blive til noget her i landet, vi skal nok sørge for, at du aldrig vinder, og at din familie kommer til at lide som alle andre skide mexicanere i området”, men skønt Lopez altså havde søgt sympati på de sociale medier, mens brevet også var blevet meldt til politiet, viste det sig senere, at det hele var iscenesat og det rene påfund.

”Vores efterforskning har vist, at hr. Lopez selv skrev brevet og afgav falske erklæringer til politiet og på sociale medier. I sidste ende har hr. Lopez både mundtligt og på skrift indrømmet at brevet var fabrikeret, ” har politiet senere udtalt i en mail til mediet East Oregonian.


Muslim angrebet af hvide Trump-støtter

Yasmin Seweid, en kun 18-årig muslimsk studerende, påstod ifølge CBS tilbage i 2016, at tre hvide mænd, der råbte ”Donald Trump”, angreb hende verbalt i metroen i New York City. Ifølge Seweid omringede mændene hende bagfra, mens de kaldte hende terrorist og greb fat i hendes rygsæk, og den unge kvinde fortalte endda, at ingen af de øvrige passagerer reagerede på det ubehagelige optrin, heller ikke da mændene angiveligt havde forsøgt at flå hendes hijab af. I sin forklaring holdt Seweid Donald Trump direkte ansvarlig, fordi han ifølge hende ”opfordrer til den slags”, da han er ”meget imod muslimer og er islamofobisk”.

Men da politiet begyndte at bemærke uoverensstemmelser i den unge kvindes historie, igangsatte de en efterforskning, og endelig indrømmende Seweid altså, at det hele var opdigtet. Den besynderlige forklaring skulle ifølge kilder angiveligt lyde på, at hun ville undgå at få ballade fra sin familie, fordi hun havde været ude og drikke med en flok venner. I følge mediet Trigtent endte Seweid med at blive idømt 72 timers samfundstjeneste.


Jussie Smollett

De fleste har efterhånden hørt om den tidligere Empire-stjerne Jussie Smollett, der i januar sidste år i Chicago påstod, at han som sort, homoseksuel mand havde været offer for et racistisk og homofobisk angreb. Da hændelsen påståeligt fandt sted, var skuespilleren efter sigende blevet slået i ansigtet og havde fået et reb viklet om halsen, mens et "ukendt kemisk stof" var blevet hældt ud over ham. Smollett forklarede desuden, at overfaldsmændene havde råbt Make America Great Again, der har været præsident Donald Trumps slogan under sin kampagne og i den efterfølgende præsidentperiode.

Men i februar sidste år blev han så anholdt af politiet, der beskyldte skuespilleren for at betale to brødre for at udføre angrebet "for at fremme sin karriere", fordi han var "utilfreds med sin løn", og skønt sagen senere blev droppet, stod Chicago Politi og byens borgmester ved deres sag og kritiserede retten for at lade ham slippe ustraffet. Kort tid efter blev skuespilleren derfor ifølge BBC sigtet igen for at lyve for politiet, og sagen er endnu ikke afsluttet.

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle