• Redaktionen

Mor ender lam efter slagtilfælde, da klimaaktivister spærrede for motorvejen til hospitalet

Ifølge lægerne havde følgerne været minimale, hvis hun var nået frem til hospitalet i tide

Klimaaktivister spærrede for motorvej

En mor er blevet lam i venstre side af kroppen, da hun efter et slagtilfælde skulle hastes til hospitalet fra sit hjem i Kent-området i Storbritannien. Kvindens søn, Chris, der selv kørte sin mor på hospitalet, fordi han ville undgå ambulanceforsinkelser, har i et interview med Mirror udtalt, hvordan han så sin mor ”falde hen”, da han endte i en trafikprop på motorvejen, der var blevet spærret af klimaaktivister. Søn og mor kom til at sidde stille i bilen i seks timer.


”I de seks timer, vi sad på motorvejen, kunne jeg se min mor falde hen, men jeg kunne intet stille op. Da vi nåede frem til hospitalet, sagde lægerne, at hendes symptomer og følgevirkninger ville have været minimale, hvis vi var nået frem inden 90 minutter. Fordi hun i seks timer ikke fik behandling for sit slagtilfælde, er hun nu lam i hele den venstre side af kroppen.”

Insulate Britain

Det var den klimaaktivistiske gruppe Insulate Britain, der stod for protestafspærringen af motorvejen, da Chris fredag skulle køre sin mor på hospitalet. Insulate Britains mål er at presse regeringen i Storbritannien til at ”reducere varmeudledninger til boliger til nul,” og aktivisterne skabte trafikkaos, da de iklædt refleksjakker gav sig til at demonstrerer midt på vejen, hvilket spærrede al trafik. Udover de alvorlige konsekvenser for Chris’ mor, skabte aktivisterne også store problemer for anden vigtig trafik. En leverandør for firmaet DX Logistics, der leverer medicinsk udstyr, udtalte under hændelserne til Mirror:


”Vi er rasende. Aktivisterne forsinker os, og vi kan ikke nå ud til hospitalerne med udstyr, der skulle være fremme nu. Det er latterligt og forkert. Vi er stiktossede!”


De alvorlige konsekvenser prellede dog af på aktivisterne, og en 31-årig lærer udtalte til mediet, at hun ville fortsætte med at spærre for trafikken på motorvejen trods tidligere anholdelser.


”Jeg tager den med ro. Det er ude af mine hænder nu. Når jeg bliver løsladt, vender jeg tilbage.”
26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle