• Redaktionen

MeToo-offer om Biden-indsættelse: ”Ufattelig hårdt at se min krænker i verdens mest magtfulde job”

I Danmark hyldede MeToo-frontkvinderne Joe Bidens sejr. Nu fortæller Tara Reade, hvordan det er at opleve sin krænker på verdens mest magtfulde post.

Hyldet af danske MeToo-frontpersoner

Kvinder som Sofie Carsten Nielsen, Pernille Skipper og Pia Olsen Dyhr var blandt de af Folketingets politikere, der gik forrest i den danske MeToo-debat. Pudsigt nok er de også blandt dem i Folketinget, der har udvist den største gejst over indsættelsen af USA’s 46. præsident, Joe Biden. Det kan vække undren, for Biden har adskillige MeToo-sager med i bagagen, hvoraf to omhandler upassende adfærd over for børn.


Adskillige anklager

Siden 90’erne har der været adskillige kvinder ude at tale om den nu siddende præsidents krænkende adfærd, mens der også eksisterer fortællinger om to mindreårige piger, en på 10 og en anden på 13, der har oplevet upassende og krænkende adfærd fra Joe Biden. På nettet florerer der desuden adskillige videoer, der viser den aldrende levebrødspolitiker både befamle piger og kvinder og sniffe til deres hår, og deres reaktion viser tydeligt, hvordan hans tilnærmelser gør dem utilpas. En af de mest fremtrædende sager er Joe Bidens tidligere assistent, Tara Reade, der bl.a. har anklaget Biden for at presse hende op ad en væg, kysse hende, tage sine hænder op under hendes trøje og for at penetrere hende med fingrene, hvorefter han spurgte: ”Skal vi gå et andet sted hen?”. Reade har også forklaret, at Biden reagerede på hendes afvisning med hans famøse one-liner ”come on, man” efterfulgt af ”I heard you liked me", og fordi Tara Reade fastholdt sin afvisning, rasede Biden angiveligt: "You're nothing to me, nothing".

“Jeg håber hele tiden på, at jeg vil vågne op fra et mareridt”

”Ualmindelig hårdt”

I et interview med Fox News har Tara Reade så forklaret, hvordan hun oplevede indsættelsen af Joe Biden som præsident. ”I går var ualmindelig hårdt på så mange niveauer, fordi visse medier gjorde det klart, at jeg skulle svines til, ignoreres og glemmes. Og det har de formået,” udtalte Reade, der tilføjede: ”At overvære en så magtfuld mand, som jeg har arbejdet for, som jeg beundrede, da jeg først arbejdede for ham, og så senere blive så forfærdet over det, han gjorde… at se ham ende med det mest magtfulde job i verden. Jeg kan slet ikke beskrive den følelse, men jeg håber hele tiden på, at jeg vil vågne op fra et mareridt.”

I interviewet anklager Tara Reade Demokraterne for at være medskyldige i seksuelle overgreb, og hun påstår, at partiet kun ønsker at belyse problemet, når den skyldige er republikaner. I den forbindelse påpeger Reade, at hvis problemet med sexisme og seksuelle overgreb skal til livs, skal det være et ikke-partisk anliggende, så mænd, uanset partitilhørsforhold, ikke kan blive belønnet med en så magtfuld post trods upassende, kritisabel og nogle gange ulovlig adfærd, hvilket hun også understregede i et interview med Daily Wire, hvor hun påpegede, at Biden i stedet for at tale om landets sjæl burde stå til regnskab for sine handlinger.


Tara Reades udmeldinger minder også om den danske debat, hvor man har hørt lignende argumenter fra de fornævnte MeToo-debatvillige kvinder. Underligt er det derfor også, at de alle hyldede Bidens sejr, mens ikke én af dem har nævnt hverken Tara Reade eller de andre sager, der hjemsøger den nu siddende præsident.


31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle