• Redaktionen

Medlem af Radikale Venstre til LGBT-støtte: Hold dig væk fra Priden!

I en debat om Copenhagen Pride langer et medlem fra Radikale Venstre ud efter højreorienteret LGBT-støtte og beder ham holde sig væk fra Priden.

Er LGBT politisk?

Da Henrik Dahl tidligere på året langede ud efter LGBT, som han bl.a. beskrev som ”ekskluderende”, affødte det en stor debat om, hvorvidt LGBT var politisk. De fleste med tilknytning til LGBT-miljøet mente, at der er tale om ”menneskerettigheder” og ikke ”politik”, men et medlem af Radikale Venstre bekræftede i går i en Facebook-debat, at LGBT for mange bestemt er en ideologisk kamp. Her opfordrede hun nemlig en LGBT-allieret til at holde sig væk fra Priden, da det gik op for hende, at den pågældende person var højreorienteret og tilhænger af Nye Borgerlige.

Hold dig væk fra Priden!

I en debat på Copenhagen Prides egne sider meldte en bruger i går ud, at han ”ville elske at være velkommen” til Priden, fordi han, skønt han ikke er en del af LGBT-miljøet ”elsker mennesker og respekterer alle andres seksuelle overbevisning og religion.” Dette affødte en debat, hvor flere LGBT-personer meldte ud, at det var rart at se ham give udtryk for sin støtte til LGBT, og at han derfor var mere end velkommen til Priden. Men transkvinden Maya Kathrine Andersen, der er medlem af Det Radikale Venstre og tidl. kandidat til kommunalvalget, gav udtryk for en helt anden holdning. Hun mener nemlig, at det pågældende individ på grund af sine politiske overbevisninger skal holde sig helt væk fra Priden.


Ordvekslingen kom, da Nye Borgerlige-vælgeren gav udtryk for, at han fandt det ærgerligt, hvordan Nørrebro Pride har valgt at ekskludere hvide og heteroseksuelle fra deres arrangement, og dette synspunkt blev tilsyneladende for meget for Maya Kathrine Andersen:


”Hvis du har det sådan med Nørrebro Pride's åbningsfest, så behøves du for min skyld heller ikke komme til Copenhagen eller Worldpride. Respekter safe spaces,” startede hun med at skrive og supplerede derefter med: ”Du bliver afvist pga at du tilhører en majoritet.”


NB-vælgeren, der startede debatten, forsøgte i en lang kommentar at give udtryk for sine holdninger.


”Jeg elsker som skrevet mennesker, jeg er fuldstændig fløjtende ligeglad med, om du så var født sæl og var blevet til en enhjørning, for mig er det dig som menneske jeg holder af, hvis jeg altså kender dig eller kommer til at kende dig,” skrev han bl.a.


Ordene prellede dog af på Maya Kathrine Andersen, der straks begyndte at angribe den pågældende person for sit politiske ståsted:


”For mig at se kommer NB og mangfoldighed ALDRIG til at hænge sammen og derved er jeg fortsat helt tryg ved at du holdes væk fra det safe space kaldet Nørrebro Pride Åbningsfest,” konkluderede hun, hvilket da også fik almindelige LGBT-personer til at tage afstand fra hendes synspunkter.


Ikke desto mindre gør Det Radikale Venstre og Maya Kathrine Andersen det dog tydeligt, at LGBT-kampen for mange handler om ideologi og politik, ikke om kampen for at være sig selv. Og formanden for Copenhagen Pride, Lars Henriksen, meldte i går ud, at han støttede op om samme ekskluderende og splittende adfærd, da han betegnede Nørrebro Prides diskrimination som ”super fedt”.


Men superfedt er det da, at markante LGBT-personer og de partier, de har i ryggen, nu begynder at bekende kulør.


101 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle