• Redaktionen

Lovkommission i Storbritannien vil forbyde ”islamofobiske” karikaturtegninger

Karikaturtegninger som Muhammedtegningerne – og selv kritik af humanistisk filosofi – kan blive forbudt i Storbritannien

”Et fuldbyrdet angreb på ytringsfriheden”

I kølvandet på terrorangrebene i Frankrig, hvor bl.a. læreren Samuel Paty blev halshugget, har Lovkommissionen i Storbritannien ifølge Breitbart nu udgivet et høringsdokument om reformering af ”lovgivningen vedrørende hadforbrydelser og hadtale”, der i sidste ende har til formål at forbyde ”islamiske karikaturtegninger”. Den nye lov, som kommissionen vil fremlægge for House of Commons (Underhuset), er ifølge Free Speech Union (upartisk organisation dedikeret til at opretholde ytringsfrihed) ”et fuldbyrdet angreb på ytringsfriheden.”


Syv års fængsel

Lovkommissionen er et ikkevalgt organ oprettet ved lov af advokater i England og Wales, der fremsætter anbefalinger til behandling i parlamentet for at sikre, at loven er retfærdig, moderne, enkel og omkostningseffektiv, og i dens forslag fremgår det, ”at ytringsfriheden ikke omfatter ”provokerende karikaturtegninger””. Kommissionen skriver: "Flere nylige hændelser med provokerende billeder skaber grund til bekymring... herunder islamofobiske tegninger..."


I den britiske lovgivning er der allerede begrænsninger for ytringsfriheden, herunder loven om elektronisk kommunikation, der omfatter stødende og truende meddelelser sendt over et "offentligt" elektronisk kommunikationsnetværk, der siden 2010 i stigende grad er blevet brugt til at anholde og retsforfølge enkeltpersoner for beskeder, der er sendt via sider som Twitter og Facebook. Lovkommissionen bemærker dog, at denne lov ”ikke afspejler den grundlæggende skade, der ikke er et resultat af en stødende adfærd, men én, der opildner til had,” og skønt loven om den offentlige orden fra 1986 allerede omfatter ”hadopildnende forbrydelser”, mener Lovkommissionen at dette skal række ud over blot skrevet materiale. Hvis Kommissionens lovforlag går igennem, betyder dette med andre ord, at redaktører på aviser, blade og tidsskrifter kan stå over for 7 års fængsel, hvis de udgiver ”provokerende billeder”.

“Som det skotske lovforslag om hadforbrydelser på steroider.”

Humanistisk filosofi og kvinder

Men høringsdokumentet stopper ikke der. Faktisk udtrykker det også en idé om, at der skal være beskyttelse i loven for folk med særlige ”filosofiske overbevisninger”, og Kommissionen henviser i den forbindelse til humanisme, hvilket – som Breitbart påpeger – er en ironisk situation, fordi humanister altid har været imod blasfemilove. Andre grupper som immigranter, asylansøgere, cross-dressere, sexarbejdere, aseksuelle og kvinder skal ifølge Kommissionen også tilføjes listen for ”hadforbrydelser”, hvilket har fået juraprofessor Andrew Tettenborn ved Swansea University til at beskrive forslaget som ”det skotske lovforslag om hadforbrydelser på steroider”. Han henviser i den forbindelse til et lovforslag, hvor politiker Humza Yousaf ligefrem har insisteret på, at samtaler over middagsbordet skal reguleres.


Mens Macron i Frankrig kæmper imod islamistisk terror og dominans, er det altså tydeligt, at den britiske lovkommission har valgt at give efter for islamisternes agenda.

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle