• Redaktionen

LGBT-medie og LGBT-personer hylder voldelig adfærd

Opdateret: 29. jan. 2021

Efter en voldsom reaktion mod en aktivist hyldede et LGBT-medie og LGBT-personer demonstranternes voldsomme adfærd

”En velkomst, hun fortjener”

Tilbage i februar i år bragte det britiske LGBT-medie PinkNews en artikel om den konservative aktivist, 24-årige Kaitlin Bennett, der bl.a. kæmper imod fri abort og for retten til at bære skydevåben. Bennett opfattes af mange som en yderst kontroversiel personlighed, der især er blevet berømt for sine omstridte aktioner, der bringer sindene i kog på de sociale medier.

Under et besøg på et universitet i Athens, Ohio, hvor Bennett kom for at optage et indslag til sin online videoserie Liberty Hangout, sammen med den sorte Trump-aktivist Joel Patrick, opstod der en demonstration imod parret med flere hundrede deltagere. Her blev de bl.a. mødt med aggressive tilråb, trusler om vold og kast af toiletruller, mens der senere blev kastet vand og kaffe mod et åbent vindue af den bil, de med deres livvagter forlod stedet i. Trods den voldelige adfærd demonstranterne udviste mod Bennett og Patrick, formulerede PinkNews dog stadig en overskrift, hvor man gav udtryk for, at Bennet havde fået ”en velkomst, hun fortjener.” Videoer fra Ohio-hændelsen har dog også fået folk til tasterne på Twitter, hvor flere har brugt samme formulering som PinkNews, nemlig at det var den behandling, hun ”fortjente”.

Er Kaitlin Bennett homofob?

I samme overskrift til artiklen på PinkNews beskrives Bennett desuden som anti-gay. Men er der egentlig noget at komme efter? Er Kaitlin Bennett overhovedet homofob? I bedste Rowling-stil lyder fortællingen naturligvis på diverse sociale medier, at hun både skulle være homo- og transfob, men Ny Drejning har ikke kunnet finde egentlige hændelser eller ytringer, der faktisk beviser en afsky for homoseksuelle eller transpersoner, mens det ligeså er svært at argumentere, at hun fortjener en blåstempling som homo- og transfob pga. en række spørgsmål om tamponer på herretoiletter og beskyldninger om, at hun har ”irriteret” folk til et Pride-arrangement i Iowa, hvor Bennett ligefrem blev udsat for voldelig adfærd.

28 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle