• Redaktionen

Krænkende romkugler

I 2020 kan alt være krænkende. Også romkugler.

TV2-konflikt

I følge Ekstra Bladet viser interne mails, at en noget speciel konflikt har ulmet under overfladen på TV2. Hændelsen har medført, at chefredaktør Hans Peter Blicher har måttet undskylde over for sine medarbejdere, men skulle man sidde og tænke, at man efterhånden har oplevet alt, at verden ikke længere kan overraske eller forarge, tager man fejl, når konfliktens omdrejningspunkt går op for én. Nemlig romkugler.

“Som det ganske tydeligt fremgik af de to fortællinger, kræver det kugler at gå imod Danmarks største bank. Romkugler vel at mærke.”

Det kræver romkugler

Efter premieren på et afslørende dokumentarprogram havde chefredaktøren i en fællesmail skrevet, at tilrettelæggelsen af programmet var gået så godt, at han ville bage kage til hele holdet. Men den stakkels chef havde glemt at tage højde for én ting, nemlig at Danmark er blevet et humorforladt land, hvor folk har mere travlt med at føle sig krænket end at slå noget hen i latter. For da Blicher forsøgte sig med en joke baseret på flere episoder i programmet, hvor journalisterne spiser romkugler, gik det galt: ”'Som det ganske tydeligt fremgik af de to fortællinger, kræver det kugler at gå imod Danmarks største bank. Romkugler vel at mærke.'”, skrev Blicher, hvorefter han meldte ud, at der ville være romkugler til dem alle senere på dagen. Det ”muntre ordspil”, som chefredaktøren selv har beskrevet det, blev imidlertid opfattet som både ”lummert” og ”ekskluderende” af TV2-medarbejdere, hvorfor den misforståede og romkuglekrænkende chef altså måtte sige undskyld i en mail til sine medarbejdere.


48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle