• Redaktionen

John Cleese vært på Cancel Culture-serie

Den britiske skuespiller og komiker skal stå i spidsen for ny tv-serie, der taler med aktivister og ofre for Cancel Culture.

Cancel Culture

John Cleese, den britiske komiker kendt for bl.a. Monty Python, meddelte i tirsdags, at han skal være vært på en ny tv-serie, Cancel Me, der omhandler fænomenet Cancel Culture, der er opstået på den amerikanske venstrefløj, og som med hastige skridt har spredt sig til det meste af den vestlige verden. ”Kulturen” medfører, at man fordømmes eller udelukkes fra sociale eller professionelle kredse for en adfærd eller ytringer, der af venstrefløjen opfattes som amoralsk eller fornærmende over for særligt kvinder eller minoritetsgrupper, og mens Cancel Culture især er rettet mod berømte forfattere, skuespillere, komikere og musikere, bruges den også til at angribe almindelige individer, der i den offentlige debat eller på sociale medier har ytret sig imod den venstreorienterede agenda. Cancel Culture har ført til, at mange privatpersoner er blevet fyret fra deres job efter pres fra den radikale venstrefløj, mens berømtheder er blevet droppet af pladeselskaber, har mistet film- og tv-roller, foredrag eller standup-jobs.

Cancel Me

Sidste år forsøgte aktivisterne så at angribe John Cleese, der blev beskyldt for transfobi, fordi han på Twitter forsvarede den britiske Harry Potter-forfatter, J.K. Rowling. Den store modreaktion gjorde Cleese bekymret for den trussel, Cancel Culture udgør for demokratiet, hvilket nu har ført til, at han skal stå i spidsen for et nyt program med titlen Cancel Me på den britiske tv-station Channel 4. Da nyheden blev afsløret, skete det ifølge Variety med følgende udtalelse fra en af tv-stations direktører:


”Vi laver programmet, fordi vi mente, det var nødvendigt at tage fat på emnet (Cancel Culture), hvilket han (Cleese) har stærke meninger om.”


I Cancel Me skal John Cleese tale med både aktivister og ofre for Cancel Culture, og komikeren har til Variety udtalt, at han glæder sig til ”at få chancen for på kamera at lære mere om alle aspekterne af såkaldt politisk korrekthed.” I samme interview påpeger Cleese også, at idéen om at vi skal ”behandle hinanden godt”, i nogle tilfælde har udviklet sig til det, han omtaler som ”ad absurdum”


Trods (eller måske som følge af) sin kritik af venstrefløjens tossede Cancel-dominans, har Cleese dog alligevel en Twitter-følgerskare på over 5 millioner. Og der er ingen tvivl om, at skuespilleren vil vælge en humoristisk tilgang til Cancel Me-programmet, der nok uden tvivl vil skabe vrede og forargelse blandt galsindede aktivister.


Mon ikke nogen allerede funderer over, hvordan man bedst formår at "annullere" et program om det at "annullere"?


35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle