• Redaktionen

Hip-hop-kunstner trender med politisk ukorrekte tekster

Opdateret: 17. nov. 2020

Anti-woke rapper hitter på ITunes

Canadisk politisk ukorrekt hip-hop

I sidste måned røg en uafhængig musiker og aktivist til tops i hip-hop-kategorien på Itunes med sangen ”People so Stupid”. Bag nummeret findes den 32-årige rapper og tidligere wrestler Tom MacDonald, der bor i Los Angeles, men som oprindeligt er fra Vancouver i Canada, der udover sin hittende single også trender på YouTube og sociale medier med sine øvrige politisk ukorrekte sange og musikvideoer, der samlet set har fået mere end 53 millioner visninger.

Dæmonisering af meninger

Det skinner igennem i alle Tom MacDonalds numre, at han ikke kun er optaget af den overhængende korrekthedskultur, men også af de angreb mod ytringsfrihed og frisind, der følger med. MacDonald udtrykker dette ved at sige, at offermentaliteten gennemtvinges på mange forskellige niveauer, af staten, i medier og andre steder, og at det er en passiv strategi til at dræbe debatten imellem os ved at dæmonisere meninger. Det, man på dansk ville kalde ”udskamning”. MacDonald forklarer, at ved at afholde os fra at debattere og lytte til hinandens forskelligartede meninger, afholdes vi også fra at finde sandheden.


“The whole “I’m offended by everything” culture is enforced by government, media, etc. It’s a passive strategy to kill the art of debating by demonizing opinions. They don’t want us communicating, debating or discussing...because by those means we discover the truth.”

People so Stupid

I ”People so Stupid” behandler MacDonald hele den moderne hyperkorrekte krænkelseskultur og retter en skarp kritik af woke-bevægelsen, der har formået at gøre et offer ud af alt og alle. Således er intet helligt for rapperens pen, der allerede i første vers rakker ned på MeToo, mens han sarkastisk spørger, hvorfor det pludselig er smukt at være fed, når man jo sikkert ender med at dø, før man bliver 42. MacDonald kommenterer desuden, at den moderne debatkultur har gjort os alle racistiske og sexistiske, mens han slår fast, at hvor der engang var styrke i at give samfundet og systemet en fuckfinger, er det i dag langt mere trendy at blive ”triggered” og gøre sig selv til offer.


Man, it used to be cool to just flip a bird to the system, and now it's trendy to be triggered and pretend you're a victim.”

LGBT

I tråd med kritikken af racisme-, sexisme- og kropsdebatten går LGBT-grupper heller ikke fri: ”I'm a hater 'cause I can't relate to gay pride? Call me homophobic because I don't wanna date guys?” rapper MacDonald f.eks om de homoseksuelle, mens han også formår at få et slag ind mod trans- og kønsdebatten med spørgsmålet: ”If I identify as a female, then will my balls and penis disappear?” som han supplerer med ordene: ”Children want a gender switch and hating men is feminist”. Endeligt konkluderer han, at verden har opfundet 80 forskellige køn, og at vi blindt accepterer dem uden at stille spørgsmål.

Er der også løsninger?

Men bag den hårde kritik af feminister, tykke og minoritetsgrupper er der imidlertid også et budskab: ”The racism, rape culture, hatred that we're facing, is way too ingrained for our hashtags to change it” lyder det f.eks, hvormed MacDonald slår fast, at han ikke benægter, at hverken racisme, sexisme eller had findes, men at det er alt for rodfæstet i vores kultur til, at det kan løses med et hashtag, som visse woke-individer lader til at tro, og MacDonald påpeger da også selv, at vi er blevet så dovne og selvtilfredse, at vi mener, vi kan klage os frem til løsninger, eller at vi tror, vi finder dem ved at pege fingre ad andre. Til sidst gør MacDonald det derfor også klart, at vi i dag vælger at vræle som pattebørn i stedet for faktisk at handle.


Se hele videoen til ”People so Stupid” herunder26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle