• Redaktionen

Gruppe bag borgerforlag: Koran skal lære politikere om respekt

Opdateret: 29. jan. 2021

Gruppen bag borgerforslaget om automatisk statsborgerskab foreslår i et brev til indfødsretsordfører, Lars Aslan Rasmussen, at koranen skal lære politikere om respekt og menneskelighed.

Respekt og menneskelighed

Forleden delte indfødsretsordfører, Lars Aslan Rasmussen, et noget besynderligt brev fra gruppen bag borgerforslaget om automatisk statsborgerskab efter ti år i Danmark, der fremhæver et vigtigt ønske: at politikere får tilsendt en koran, der kan lære dem om respekt. Dette ønske kvitterede politikeren så med følgende kommentar:

Hvad i alverden det har at gøre med en diskussion om respekt og statsborgerskab, er mig en stor gåde.

Lars Aslan Rasmussen fremhævede også det besynderlige i, at gruppen antyder, at man mangler menneskelighed, hvis man ikke deler de overbevisninger, som borgerforslaget lægger for dagen, og Aslan Rasmussen opfordrede i den forbindelse til, at ”2021 må blive året, hvor man stopper med at gøre sig selv til et bedre menneske end dem man er uenig med.”


Dog faldt det ikke i gruppen bag borgerforslagets smag, at Lars Aslan Rasmussen gav brevet en så lunken modtagelse, og som reaktion anklagede de indfødsretsordføreren for at ”tale til den indre svinehund”, fordi han havde fremhævet de pågældende punkter.


Gruppen har dog indsamlet 50.000 underskrifter, hvilket betyder, at folketinget skal forholde sig til deres forslag. Dog kan man spørge sig selv, om det virkelig gavner gruppens sag, at man ser koranen som relevant i en demokratisk proces for statsborgerskab og udviser den uheldige tendens det er at se ned på nogen, man politisk er uenig med.


25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle