• Redaktionen

Google sletter Parler fra Play Store

App til populært socialt medie slettet fra Playstore.

Hvad er Parler?

Parler omtaler sig selv som et ”Free Speech Social Network”, der især henvender sig til konservative, højreorienterede og andre, der har søgt et alternativ til f.eks. Twitter for at kunne undgå den stigende censur pålagt af BigTech, de såkaldte internetgiganter som Google, Facebook og Twitter. Parler blev etableret i 2018, men opnåede først stor popularitet i 2020 og røg til tops på både Android og Apple appstores under præsidentkampen mellem Trump og Biden. Bag appen finder man softwareingeniør John Matze og rigmandsdatteren Rebekah Mercer, der bl.a. har henvist til et Benjamin Franklin citat som årsagen til, hvorfor det nye sociale medie er nødvendigt: ”Hvem end der vil vælte en fri nation må først begynde med at undertrykke ytringsfriheden.”

“Hvem end der vil vælte en fri nation må først begynde med at undertrykke ytringsfriheden.”

Slettet fra appstore

I dag kom det så frem, at Google har fjernet den populære app fra deres Play Store med den begrundelse, at brugere på Parler har ”opildnet til vold” i forbindelse med Trump-demonstrationerne i USA, og i en erklæring fra Google nævnes det bl.a., at afgørelsen er truffet for at ”beskytte brugersikkerhed på Google Play”, og at Parler ikke har overholdt interne regelsæt om at fjerne ekstremt indhold. Internetgiganten erklærer derfor, at de har valgt at ”fjerne appen fra Play Store, indtil problemerne er afhjulpet.”

Også Apple har truet med at fjerne Parler-appen fra sin appstore, hvis mediet ikke ”retter ind” inden for 24 timer og begynder at overvåge sin app. At de to internetgiganter handler samtidig, skal ses som et resultat at det store pres, internetgiganterne har været under fra f.eks. aktivistgrupper.


Parler har dog endnu ikke kommenteret Googles beslutning, og det er endnu uvist, hvordan mediet vil forholde sig til sagen.


19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle