• Redaktionen

Geert Wilders: ”Et monster, der hedder Islam, er blevet importeret til vores land”

Geert Wilders, politisk leder af Frihedspartiet i Holland, skruer op for retorikken over for landets premierminister. Se videoen i slutningen af artiklen.

Et monster, der hedder Islam

Under en debat om ytringsfrihed, der for nyligt fandt sted i det hollandske parlament, gik Frihedspartiets leder Geert Wilders i flæsket på landets liberale premierminister, Mark Rutte, som Wilders beskyldte for at have ”importeret et monster, der hedder islam, til vores land.” Wilders beskyldning opstod i forbindelse med en større debat om terrorangrebene i Frankrig og Østrig, hvor bl.a. Samuel Paty blev halshugget, og før den nationalkonservative politiker henvendte sig direkte til premierministeren, kommenterede han bl.a. på sagen om en imam i Amsterdam, Yassin Elforkani, der i sidste måned opfordrede til at forbyde enhver fornærmelse mod den islamiske profet. Dette fandt sted sideløbende med sagen om den velkendt salafist-ekstremist, Imam Ismail Abou Soumayyah fra Haag, der for nyligt startede en underskriftsindsamling for at få en blasfemiparagraf genindført i Holland, og indsamlingen tæller nu så mange underskrifter, at det meget vel kan tvinge de hollandske politikere til at tage emnet op i Repræsentanternes Hus. Tiltagene fra imamen og salafisten fra Haag minder meget om lignende forslag, man har set fra andre europæiske lande som i Skotland, hvor selv islamkritiske samtaler om middagsbordet er blevet forslået reguleret.

“Drop det fjollede eventyr. Det er en kæmpe majoritet, der afviser vores frie samfund. Du har importeret et monster, der hedder islam, der har bragt vores land i fare.”

”Drop eventyret!” Da Gert Wilders henvendte sig PM Rutte slog han fast, at det langt fra kun var en lille minoritetsgruppe blandt Europas muslimer, der støtter terrorisme og afviser sekulært demokrati. ”Det er ikke kun et par brodne kar, der sætter andre muslimer i dårligt lys,” begyndte Wilders. ”Til premierministeren kan jeg kun sige: Drop det fjollede eventyr. Det er en kæmpe majoritet, der afviser vores frie samfund. Du har importeret et monster, der hedder islam, der har bragt vores land i fare,” lød der skarpt fra Wilders, der har fremsat en plan i fem trin for at imødegå det, han opfatter som den største eksistentielle krise i det hollandske samfund. Ifølge planen skal islam anerkendes som en voldelig ideologi, grænserne skal lukkes for migranter fra islamiske lande, grænsekontrol skal genindføres, islamiske institutioner skal nedlægges, jihadistsympatisører og voldsparate skal spærres inde eller deporteres, og skoler og medier skal kunne vise Muhammed-tegninger uden frygt for hævn.

Afslutningsvist sendte Wilders en besked til de muslimer, der ikke vil det hollandske samfund: "I skal ud! Rejs til et islamisk land med islamiske regler. Det er deres regler, ikke vores. Dette er vores land. Ikke jeres, men vores. Dette er Holland."


25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle