• Redaktionen

Går Josephine Fock af som partileder?

Opdateret: 17. nov. 2020

Josephine Fock kalder det fornuftigt, at Morten Østergaard går af, men glemmer sine egne krænkelsessager

”Seksuelle krænkelser skal have konsekvenser”

I forbindelse med sexismesagen i Det Radikale Venstre, hvor Morten Østergaard måtte gå af som politisk leder, farede partileder for Alternativet, Josephine Fock, til tasterne på Facebook for at give udtryk for, hvad hun mente om sagen. ”Jeg synes personligt, det er det eneste fornuftige af Morten Østergaard at trække sig fra posten som leder af Radikale Venstre,” skrev Fock, der kort efter supplerede: ”seksuelle krænkelser skal have konsekvenser.” Problemet er bare, at krænkelsessagerne fra netop Alternativet aldrig fik nogen konsekvenser. I stedet blev krænkeren valgt som politisk leder. Det var nemlig Josephine Fock.

Ruskede sine partifæller

De fleste husker sikkert sagen, der fik turen igennem mediemøllen tidligere på året i forbindelse med balladen angående valget af en ny leder i Alternativet. En række partimedlemmer forlod partiet i protest, da Josephine Fock blev valgt, og partiet røg i meningsmålingerne under spærregrænsen. Herefter bragte Information en artikel baseret på anonyme kilder, der beskrev grænseoverskridende adfærd fra Josephine Fock i perioden fra 2015-2018, hvor hun første gang var medlem af folketinget. De anonyme kilder beskyldte bl.a. Fock for at ruske og overfuse dem, og selvom Fock nægtede, gik en tidligere pressechef offentligt ud og sagde, at han havde oplevet krænkende adfærd fra Josephine Fock, mens hovedbestyrelsen blev beskyldt for ikke at tage anklagerne alvorligt.

“Vi er nu et sted, hvor alle er klar over, at det er en struktur og en kultur, der skal ændres”

Vil Josephine Fock følge sin egen moral?

Spørgsmålet er derfor, om Josephine Fock vil leve op til den moral, hun lægger for dagen i sit eget opslag? Selvom Fock aldrig er blevet beskyldt for seksuelle krænkelser, har hun dog – ved at lægge hånd på og ruske partifæller – tydeligt overskredet andres grænser. Værd er det også at bemærke, at medstifter og tidligere kulturborgmester i København for Alternativet, Niko Grünfeld, dengang beskrev tilstanden i partiet som en ”syg kultur”, og Fock kommer da også selv ind på noget lignende i denne sag med ordene: ”Vi er nu et sted, hvor alle er klar over, at det er en struktur og en kultur, der skal ændres.” Man kan derfor undre sig over, hvorfor ingen påpeger det hykleri, Josephine Fock udstiller ved ikke at gå af og dermed følge Morten Østergaards eksempel.

45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle