• Redaktionen

Fyret for at anvende Parler og Gab

En kvinde fra et amerikansk litteraturagentur er blevet fyret for at anvende de sociale medier Parler og Gab.

Fyret for brug af sociale medier

Ifølge Newsweek har det New York-baserede litteraturagentur, Jennifer De Chiara Literary Agency, fyret en medarbejder for at anvende de sociale medier Parler og Gab, der har et overvæld af konservative og højreorienterede brugere. Den pågældende medarbejder, Colleen Oefelein, der var ansat som litterær agent, bekræftede tidligere på ugen fyringen med et tweet:

”Tak, Jennifer De Chiara Literary Agency, jeg er blevet fyret for at være kristen og konservativ.”


“Jeg er blevet fyret for at være kristen og konservativ”

Agenturet undskylder over for de påvirkede

På Twitter bekræftede litteraturagenturet, at begrundelsen for fyringen var den ansattes brug af de nævnte platforme.


”Det var med stor ærgrelse, da Jennifer De Chiara Literary Agency i morges den 25. januar erfarede, at en af vores agenter har anvendt de sociale medieplatforme Gab og Parler. Vi accepterer ikke denne aktivitet, og vi undskylder over for alle, der er blevet påvirket eller forarget over dette. Jennifer De Chiara Literary Agency har altid og vil fortsætte med at bakke op om lighed og social retfærdighed. Derfor er Colleen Oefelein ikke længere en del af Jennifer De Chiara Literary Agency,” skrev agenturet i den forbindelse i et tweet.


Colleen Oefelein havde tilmeldt sig Parler i slutningen af 2020 og inviterede sine Twitter-følgere til at komme med over på det nye sociale medie, som hun beskrev som ”en alletiders platform uden censur.” Tidligere på måneden nævnte Oefelein også, at hun var begyndt at bruge Gab. En anden Twitter-bruger havde angiveligt pointeret dette over for litteraturagenturet, som dermed kommenterede: ”Tak for at gøre os opmærksomme på dette”, og efterfølgende blev medarbejderen så afskediget.


Amerika er i sandhed "the land of the free".


21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle