• Redaktionen

Forkvinde for studenterforum er træt af ”midaldrende” mænd, der mener, hun skal tage rengøringsjob

Venstreprofil i modsvar: ”Hun vil godt have de midaldrende mænds penge - men vores meninger gider hun ikke høre på.”

Træt af midaldrende mænd

I debatten om forkælede højtuddannede og akademikere, der ikke vil tage rengøringsjobs, hvilket bl.a. er blevet forklaret med, at de har ”andre ambitioner” for deres liv, deltog den lærerstuderende forkvinde for Studenterforum UC, Sofie Falck Villadsen, for nyligt i debatten med en kommentar på twitter:


”Hold nu kæft, hvor er jeg træt af midaldrende mænd, der råber op om, at jeg skal tage et rengøringsjob. Det er ikke sagens kerne,” tweetede forkvinden, som dermed trækker debatten i en besynderlig retning, hvor køn og alder pludselig får en relevans.


Og netop sidstnævnte blev bemærket af folketingsmedlemmet for Venstre, Jan E. Jørgensen, der gik til modsvar på både Twitter og Facebook.


Kan godt bruge deres penge, ikke deres meninger

Som et modsvar til Villadsens input i debatten, skriver Venstre-politikeren Jan E. Jørgensen på Facebook:


”Hun vil godt have de midaldrende mænds penge - men vores meninger gider hun ikke høre på,” kommenterede Jørgensen, der også reagerede direkte på Villadsen kommentar på Twitter ved at stille hende spørgsmålet:


”Prøv lige at forklare mig, hvad folks alder og køn har med sagen at gøre. Og svar mig på, om du vil godt vil modtage de midaldrende mænds skattekroner?”


Og Jørgensens kommentar og spørgsmål er relevante. Ikke blot udstiller Villadsen, at venstrefløjen, trods værdier om det modsatte, er villige til at anvende både køn og alder som skyts, når argumenterne er sparsomme, hun udstiller også præcis den forkælede curlingmentalitet, der desværre lader til være udbredt blandt den venstreorienterede ungdom.


På Jørgensens Facebook viser kommentarerne også, at de unge venstrefløjsere kaster om sig med stråmænd: ”samtlige af de overgreb samt racistiske møgfald, jeg har hørt i mit liv, er kommet fra gamle hvide mænd, der forsøger at bevare deres magtpositioner og “overhøjlighed”, skriver én bruger f.eks., som om det skulle have nogen relevans for emnet, mens en anden bebrejder de midaldrende mænd for klimakrisen og ”flygtningestrømme fra jeres ulovlige krigsførsel”, der udføres, mens mændene ”spiser kage og drikker fadøl”. Sidstnævnte er måske særlig bizar, når man forholder sig til, hvordan det var Mette Frederiksen og Trine Bramsen, der havde travlt med at drive valgkamp på festivaler, da Kabul faldt.


Størstedelen bakker dog Jan E. Jørgensen op.


”Tak. Det viser hvorfor identitetspolitik er grimt, at man synes man ikke behøver lytte til et argument pga afsenderens køn og alder,” skriver én bruger f.eks., som dermed slår hovedet på sømmet i begrundelsen af, hvorfor curlingbarnet Villadsens vinkling på en vigtig debat er både ubrugelig og ligegyldig.


80 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle