• Redaktionen

Fakta lyver ikke - Donald Trump er ikke racist!

Opdateret: 16. nov. 2020

Beviser fakta - ikke sårede følelser - at Trump ikke er racist?

Racisten Donald Trump

Der er efterhånden bred enighed om, at Donald Trump er racist, og for mange lyder fortællingen endda, at han er den mest racistiske præsident i Amerikas historie, mens mange heller ikke går af vejen for at betegne ham som fascist eller nazist.

Men et rimeligt spørgsmål i den sammenhæng kunne naturligvis være, om påstande altid bliver sande, bare fordi de bliver sagt højt og gentaget ofte nok.

Et andet narrativ

Spørger man en voksende del af Amerikas sorte befolkning, er påstanden nemlig hverken rimelig eller holdbar, og mange mener, at Trumps handlinger som præsident beretter om en anden virkelighed. I videoen her underbygger den unge kvinde da også sine påstande med fakta og ikke (sårede) følelser, sådan som man ser hos en stor del af den venstreorienterede del af befolkningen, og kvinden argumenterer, at Trump ikke kan være racist grundet hans venskab med fremtrædende sorte borgerrettighedsaktivister som f.eks. Jesse Jackson og Al Sharpton og fremtrædende personligheder fra underholdningsindustrien som f.eks. P. Diddy og Jennifer Hudson, som han gratis indkvarterede på hotel, da hendes familie blev dræbt i 2008.

Den unge kvinde nævner desuden, at Trump i 2018 underskrev First Step Act, der bl.a. havde til formål at reducere antallet af sorte i fængslerne og at modarbejde de forskellige virkninger, som strafferetlige praksisser kan have på den ikke-hvide befolkning. Kvinden nævner desuden, at Trump har været med til at sikre mere end 250 millioner dollars om året til landets historisk ”sorte” universiteter, mens han også har doneret dele af sin præsidentløn til støtte til initiativer rettet mod den amerikanske sorte befolkning, mens han ligeledes beordrede FBI til at efterforske drabet på George Floyd.

Central Park Five og Obamas fødselsattest

Som man kan høre i videoen, argumenterer kvinden, at mange udelukkende mener, Trump er racist, fordi hans ord sårer dem, og hun henviser desuden til særligt to eksempler, der typisk bruges til at underbygge fortællingen om Trumps racisme: Den såkaldte Central Park Five-sag, der er den virkelige sag bag Netflix’ When They See Us, hvor Trump i en avis opfordrede til dødsstraf for fem sorte mænd, der var mistænkt for at voldtage en kvinde i en park, selvom det senere viste sig, at mændene var uskyldige. Derudover henvises der også til, hvordan Trump har sået tvivl om, hvorvidt Barack Obama faktisk blev født i USA, som det kræves per lov for at blive præsident.

Kvinden i videoen argumenterer imidlertid, at Trump aldrig blev omtalt som racist baseret på de to hændelser, men at det først blev en udbredt fortælling, da han stillede op som præsidentkandidat for det republikanske parti, hvilket falder i tråd med narrativet om, at alle med konservative værdier er ”hvide racister”, som det også kan ses i videoen her.

41 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle