• Redaktionen

Enhedslisten-medlem brændte Lars Løkke Rasmussen-dukke på et bål

I forbindelse med afbrændingen af en Mette Frederiksen-dukke, skrev Enhedslistens Peder Hvelplund følgende kommentar på Facebook: ”Det her er totalt uacceptabelt!” Problemet er bare, at Enhedslisten har gjort præcis det samme.

Mette Frederiksen brændt som dukke

Lørdag aften blev en dukke hængt op i en lygtepæl i forbindelse med Men in Black-demonstrationen imod corona-restriktionerne. På maven af dukken hang et skilt med den truende besked: HUN MÅ OG SKAL AFLIVES! Efterfølgende blev der sat ild til dukken, og politikerne stod i kø for at fordømme den ekstreme handling. Blandt dem var Enhedslistens Peder Hvelplund, der meldte ud, at handlingen var ”totalt uacceptabelt!”. Pernille Skipper skrev desuden i et nu slettet opslag, at det var det mest grænseoverskridende, hun nogensinde havde set. Og det har de to Enhedslisten-politikere ret i. Problemet er bare, at det ikke er første gang, man i Danmark har set afbrændinger af dukker, der forestiller toppolitikere. Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen, har nemlig gjort præcis det samme.


Afbrændte en Lars Løkke Rasmussen-dukke

I dag er en række nye billeder så begyndt at florere på de sociale medier. Billederne viser, hvordan Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen, også har stået bag en afbrænding af en politikerdukke, hvilket Enhedslisten ellers med så kraftige vendinger tog afstand fra, da det i går skete for Mette Frederiksen. Billederne herunder, der angiveligt er fra Ninna Hedeager Olsens Facebook-profil, viser, hvordan en dukke af Lars Løkke Rasmussen afbrændes på et bål under en tilsyneladende hyggelig familiestund. Som der kan læses om i denne oversigt, er eksemplet desværre ét ud af mange hykleriske tendenser fra det venstreekstreme parti, der har en lang historik med voldelig eller voldsstøttende adfærd. Spørgsmålet i den forbindelse bliver naturligvis, hvordan man som borger kan tage et parti seriøst, der påstår, de er modstander af politisk vold – eller trusler om samme – når de selv har udvist præcis samme adfærd?


Pia Kjærsgaard brændt i ”antiracistisk aktion”

Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen er dog ikke de eneste politikere, der er blevet brændt som dukker. I 2007 blev Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard brændt på et bål i Tønder sammen med et skilt med teksten: ”ingen racisme”. Aktivisterne begrundede dengang afbrændingen med, at Pia Kjærsgaards udtalelser var ”med til at bane vejen for nynazister, der i stadig større grad gør deres indtog i de jyske byer.” Så inden venstrefløjen går alt for meget i selvsving over dukkeafbrændinger, bør man måske først feje for egen dør.
138 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle