• Redaktionen

En skotsk kvinde sagde, at kvinder har en vagina. Nu kan hun blive smidt ud af sit universitet

Kvinder har en vagina, mænd er fysisk stærkere end kvinder, og ikke alle mænd er voldtægtsforbrydere. De ”fornærmende” udtalelser betyder nu, at en kvinde i Skotland kan blive smidt ud af jurastudiet.

Fornærmende og diskriminerende

Abertay University i den skotske by Dundee har valgt at indlede en formel undersøgelse af den 29-årige Lisa Keogh, der er afgangselev på jurastudiet. Undersøgelsen, der kan føre til bortvisning fra skolen, er blevet indledt, efter en række yngre elever anmeldte Lisa Keogh for en række kommentarer under et seminar om feminisme. Her konstaterede Keogh bl.a., at kvinder ”har en vagina”, og at de fysiske forskelle mellem mænd og kvinder er et faktum, hvorfor mænd er fysisk stærkere end kvinder. Desuden modsatte hun sig en idé om, at alle mænd skulle være voldtægtsforbrydere. Keogh gav særligt udtryk for sin mening i forbindelse med en debat om transkvinders rettigheder til at kæmpe mod fysiske kvinder i kampsport, og de yngre elever anklagede hende derfor for at være ”transfobisk” og for at kalde kvinder ”det svage køn.”


“Jeg havde aldrig troet, at universitetet ville starte en undersøgelse, blot fordi jeg har brugt min lovmæssige ret til ytringsfrihed”

Frygter for sin fremtid

Da Lisa Keogh indså, at klagerne havde ført til en officiel undersøgelse, blev hun chokeret.

”Jeg havde aldrig troet, at universitetet ville starte en undersøgelse, blot fordi jeg har brugt min lovmæssige ret til ytringsfrihed. (…) Man skal frit kunne udveksle forskellige holdninger, ellers er det ikke en debat,” har Keogh bl.a. udtalt the The Times. Keogh, der først troede at anklagerne om transfobi var en joke, frygter nu for sin fremtid på jurastudiet.


”Jeg er nervøs for, der kan blive sat en stopper for min chance for at blive advokat og bidrage positivt til samfundet bare fordi nogle blev fornærmet,” har hun bl.a. udtalt til samme medie, og Keogh får opbakning fra parlamentsmedlemmet Joanna Cherry, der også er bestyrelsesmedlem i Lords and Commons joint committee on human rights, der kaldte universitets undersøgelse for en ”farce”.


Cherry har nu rettet henvendelse til Abertay University for at spørge dem om, hvordan de beskytter deres elevers ytringsfrihed som sikret under den europæiske menneskerettighedskonvention.


”Ms Keogh udsættes for en disciplinær undersøgelse, der kan føre til bortvisning, for at give udtryk for holdninger baseret på biologiske fakta og for at modsætte sig udtalelser om, at ”alle mænd er voldtægtsforbrydere,” har Cherry udtalt sig om sagen.


Abertay University har dog nægtet at svare på Cherrys henvendelse.


57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle