• Redaktionen

Disney Plus gør ”racistiske” klassikere utilgængelige for børn

Streamingudbyderen Disney Plus har gjort klassikerne Dumbo, Peter Pan og Aristocats utilgængelige for børn under 7 år efter racismebeskyldninger.

Racistiske børnefilm

I oktober 2020 valgte streamingtjenesten Disney Plus at tilføje en advarsel til en række film, der kunne indeholde ”negative skildringer” af mennesker eller kulturer, hvilket omfattede film som Lady og Vagabonden, Peter Pan, Junglebogen og Dumbo. Men ifølge NJ har Disney nu valgt at gå et skridt videre ved helt at blokere for adgangen til de nævnte film samt Aristocats og Familien Robinson og piraterne for børn under syv år. Som begrundelse nævnes det bl.a., at Peter Pan henviser til indianere som ”rødhuder”, mens der i Aristocats optræder en siameser med navnet Shun Gon med skæve øjne, der er blevet beskrevet som en karikatur af mennesker fra Østasien.

Klager fra forældre

Fordi børn i generationer har kunnet drømme sig væk i klassiske fortællinger om f.eks. Dumbo og Peter Pan har Disneys beslutning selvsagt ført til klager fra forældre, der bl.a. har kaldt det ”chokerende”, at filmene pludselig var forsvundet fra børnesektionen. Ingen fra Disney har dog ønsket at kommentere beslutningen, men har dog skrevet følgende besked på sin hjemmeside:

“Disney er engageret i at fortælle historier med inspirerende emner, der afspejler diversitet og den menneskelige oplevelse over hele verden”

31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle