• Redaktionen

Dansk forsker og lærer truet til tavshed

Opdateret: 19. nov. 2020

Muslimer sender trusler til dansk lærer

Facebookopdatering slettet

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, delte i går et opslag på Facebook, hvor en dansk forsker og lærer gav udtryk for, at hun i solidaritet med den franske lærer, der i forgårs blev halshugget uden for Paris, fremover vil bruge Muhammedtegningerne i sin undervisning om ytringsfrihed. Men i dag måtte Stoklund så igen til tasterne på Facebook for at forklare, hvorfor opslaget ikke længere kan ses på hans side.

Truet til tavshed

Forklaringen, fortæller Stoklund, er, at den danske lærer har modtaget så mange truende hadbeskeder fra muslimer, at hun har været nødt til at fjerne opdateringen og efterfølgende melde sagen til politiet. I den forbindelse kommenterer Stoklund: ”Sagen viser endnu en gang, at ytringsfriheden har trange kår, fordi nogle små grupper af formørkede muslimer tror, at de skal diktere, hvad man må tale om,” og længere nede i sin opdatering supplerer integrationsordføreren så med ordene: ”Men disse fundamentalister må aldrig få vetoret ved at true med vold. Derfor må vi stå sammen og vise, at vi er på den kvindelige lærers og alle andre frihedselskende borgers side.”

“Disse fundamentalister må aldrig få vetoret ved at true med vold. Derfor må vi stå sammen og vise, at vi er på den kvindelige lærers og alle andre frihedselskende borgers side”

Muhammedtegninger på skoleskemaet?

Her i landet har muslimske meningsdannere i stor stil været tavse, mens nogen har forsøgt at omdirigere debatten ved f.eks. tonedøvt at pointere, at ekstremisme også finder sted i kristne miljøer. Dette beretter dermed om, at mange ikke lader til at forstå alvoren af den kulturkamp, hele den vestlige verden i øjeblikket står i, men som vi for alt i verden ikke må tabe. Derfor kunne spørgsmålet også være, om ytringsfrihed bør komme på skoleskemaet i Danmark her med følge af netop Muhammedtegningerne, og flere på de sociale medier sender da også et klart budskab til Pernille Rosenkrantz-Theil om netop at gøre den demokratiske dannelse til en obligatorisk del af folkeskolen, så lærerne kan tage et fælles slag for ytringsfrihed.
42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle