• Redaktionen

Candace Owens sagsøger Facebook

”Jeg nægter at forholde mig passivt og give op”

Faktatjek faktatjekkerne

Ifølge The Daily Wire har den amerikanske konservative debattør og forfatter Candace Owens meddelt, at hun har kontaktet en række store og velkendte advokater med henblik på at sagsøge Facebook og deres faktatjekkere. ”Det er på tide at faktatjekke faktatjekkerne,” har hun i den forbindelse udtalt i en video, hun postede på Twitter, hvortil hun tilføjede: ”Jeg løfter sløret for de fjolser og finder ud af, hvilket forhold til de har til Facebook.”

“Faktatjekkerne er aktivister for venstrefløjen, der knægter ens ytringsfrihed, hvis de ikke kan lide det, man siger.”

Censur og knægtelse af ytringsfrihed

Candance Owens, der især blev kendt – og af mange forhadt – fordi hun som fremtrædende konservativ sort kvinde valgte at tage afstand til Black Lives Matter med et mere fornuftbaseret perspektiv på f.eks. George Floyd-sagen, har længe talt om, hvordan de store internetgiganter (Big Tech) som Facebook og Twitter har censureret og knægtet ytringsfriheden for især konservative stemmer. Owens kommer i den forbindelse ind på et eksempel, hvor hun fik frataget muligheden for at tjene penge med sin Facebook-profil, fordi hun havde delt et opslag fra en læge om coronavirus, der ikke faldt inden for Facebooks tilladte ytringsramme.

”Jeg besluttede mig for ikke bare at give op og forholde mig passivt,” har hun sagt til sine støtter med løftet om, at hun vil bruge sin platform til at tage kampen op. ”Faktatjekkerne er aktivister for venstrefløjen, der knægter ens ytringsfrihed, hvis de ikke kan lide det, man siger,” har hun desuden udtalt.

Candance Owens har nu oprettet en hjemmeside, hvor hun indsamler penge til retssagerne. ”Vores frihed bliver taget fra os,” står der på siden. ”Big Tech bestemmer, hvad amerikanerne må og ikke må sige, poste, dele og like. Støt vores sag, så vi kan kæmpe imod dem, der undertrykker ytringsfrihed og frie tanker.”


20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle