• Redaktionen

Bombemand påstår, han er trans, og forlanger mildere straf

Opdateret: 31. aug. 2021

I 2017 bombede han en moské. Nu mener forsvarsadvokaten, at gerningsmandens nye kønsidentitet skal føre til mildere straf.

Bombede moské

I december 2020 blev lederen af militsgruppen White Rabbit, Michael Hari, kendt skyldig for sin rolle i bombningen af moskéen Dar al-Farooq i Bloomington, Minnesota. Bombeangrebet fandt sted i 2017, og ifølge anklageren var det Haris mål at ”sprede had, vække frygt og true den forfatningsmæssigt beskyttede ret til religionsfrihed,” mens det blev konkluderet, at gruppen havde i sinde at ”skræmme muslimer ud af landet”. Michael Hari blev fundet skyldig i hele fem anklagepunkter, herunder hærværk, ødelæggelse af religiøs ejendom, forsætlig forhindring af den fri udøvelse af religion, brandstiftelse og ulovlig våbenbesiddelse. Forbrydelserne giver samlet set mindst 30 år bag tremmer.


Forsvarsadvokaten i sagen, Shannon Elkins, søger dog en mildere straf. Michael Hari er nemlig påståeligt transkvinde og går nu under navnet Emily Claire Hari.


“Mens hun dannede sin gruppe af ”frihedskæmpere” og planlagde missioner i Cuba og Venezuela, søgte ms. Hari hemmeligt efter oplysninger om ”kønsskifteoperationer” på internettet”

Kønsdysfori førte til ”indre konflikter”

Ifølge Hari selv var det kønsdysfori (følelsen af, at ens krop og kønsidentitet ikke stemmer overens), der havde skylden for de ”indre konflikter”, han angiveligt oplevede, da han udførte bombeangrebet, og Haris forsvarsadvokat, Shannon Elkins, har om forløbet udtalt:


”Hun (Michael ”Emily Claire” Hari) havde et stærkt ønske om at gennemgå en fuld transformation, men hun vidste, hun ville blive udstødt af sin familie og omgangskreds. Mens hun dannede sin gruppe af ”frihedskæmpere” og planlagde missioner i Cuba og Venezuela, søgte ms. Hari hemmeligt efter oplysninger om ”kønsskifteoperationer” på internettet.”


Ifølge Elkins levede Hari altså et dobbeltliv, og advokaten nævnte disse elementer i sin argumentation for, hvorfor dommeren i sagen ikke burde give Hari mere end minimumsstraffen på 30 år, og altså ikke en livstidsdom, som anklageren havde krævet.


Domsafsigelsen er dog først planlagt til den 13. september.


Mon ikke en masse kriminelle mænd for eftertiden vil begynde at identificere sig som kvinder, hvis ønsket om mildere straf faktisk imødekommes?


28 visninger0 kommentarer