• Redaktionen

Black Lives Matter lyver om Mette Frederiksen

Opdateret: 17. nov. 2020

Bwalya Sørensen fabrikerede racistisk udtalelse fra statsministeren

Statsministeren interviewet om manglende omskæringsforbud

Tilbage i september blev statsministeren interviewet af Cecilie Beck til Tv2 Nyhederne i forbindelse med regeringens manglende støtte til et omskæringsforbud. I den forbindelse blev statsministeren bedt om at forholde sig til følgende spørgsmål fra Beck: “Der er for eksempel traditioner af stammer fra Afrika, hvor man stadig skærer børn i huden i ansigtet for at lave stammekendetegn. Der er tale om folkeslag, der har været slavegjort, koloniseret og undertrykt af europæere, så må de vel også have lov til at udføre de ritualer herhjemme, hvis de skulle have lyst?” hvortil statsministeren svarer: ”Næ. Det skal de da overhovedet ikke have lov til. Her taler du om mennesker, der ikke er en del af det danske samfund. Det er danske jøder.” Statsministeren konkluderer altså, at mens jøder er en del af det danske samfund, er der ikke eksempler på afrikanske stammefolk, der udfører skamferingsritualer i Danmark.

“Afrikanere er ikke en del af det danske samfund”

Da Black Lives Matter så delte historien og det klip, statsministeren optrådte i, skete det imidlertid med en helt anden overskrift: “Afrikanere er ikke en del af det danske samfund”, skrev de i opslaget, der blev delt på YouTube og på de sociale medier, mens de anklagede Mette Frederiksen for ”forskelsbehandling” og ”racistiske udtalelser”. Når man går det oprindelige interview igennem, kan man dog ikke høre statsministeren sige de ord.

“Mette Frederiksen siger præcis de ord - alle kan høre det”

Bwalya Sørensen fastholder løgnen

Talsperson for Black Lives Matter Danmark, Bwalya Sørensen, fastholder imidlertid løgnen. Mette Frederiksen siger præcis de ord - alle kan høre det,” har hun bl.a. udtalt sig til BT, mens hun har gentaget præcis de samme ord på sin Facebook-profil. Da TjekDet så gik ind i sagen, nægtede Sørensen at svare på deres spørgsmål, mens talspersonen desuden forsøgte at diktere formen af et evt. interview, så det kom til at handle om udlændingecenter Ellebæk, det skriver mediet på deres hjemmeside.

69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle