• Redaktionen

Black Lives Matter-frontperson kan få 15 år i spjældet

Opdateret: 16. nov. 2020

BLM-frontperson kan ende i fængsel

Voldelig BLM-demonstration

Ifølge Newsweek blev den kun 20-årige aktivist Tianna Arata fra Black Lives Matter tilbage i juli anholdt af San Luis Obispo Police Department (SLOPD) i Californien. Ifølge en erklæring fra SLOPD-politichef, der blev frigivet efter Aratas anholdelse, havde Arata forud for demonstrationen forsikret politiet om, at demonstrationen ville forløbe fredeligt, selvom det modsatte endte med at ske. Ifølge politiet kom demonstrationen ud af kontrol og udviklede sig voldeligt, da de omkring 300 mennesker marcherede ud på en motorvej, hvor de bl.a. smadrede glasset ind til bagsædet af en bil, hvor der sad en 4-årig passager, der fik glas på sig. Efterfølgende opstod der så angreb mod andre biler, hvilket ifølge politiet førte til ”betydelige risici for den offentlige sikkerhed for demonstranter og samfundsborgere.” Dette har altså samlet set ført til en række sigtelser imod Arata, bl.a. deltagelse i et oprør, ulovlig forsamling, konspiration, ulovlig frihedsberøvelse og for at modsætte sig anholdelse. Sigtelserne kan samlet set give hende 15 år i fængsel.


“Vores unge sorte ledere fortjener at blive hørt, set og støttet.”

Free Tianna

Trods optøjerne og de voldelige angreb mener de vrede pseudo-retfærdighedskrigere dog ikke, at de har begået en forbrydelse. I stedet opfatter de anholdelsen af Tianna Arata som den egentlige forbrydelse, hvilket tydeligt kan tolkes fra råbene i videoen herunder og det tilknyttede Tweet. Derfor er der også blevet startet en underskriftsindsamling på nu mere end 50.000 underskrifter, der kræver, at sigtelserne mod hende frafaldes. Demonstranterne mener altså med andre ord, at en lovløs handling skal accepteres med den begrundelse at ”vores unge sorte ledere fortjener at blive hørt, set og støttet”, som der står i underskriftsindsamlingen. Med andre ord mener BLM-demonstranterne, at der skal ses igennem fingre med enhver voldelige handling, så længe gerningsmanden er en ”ung sort leder”, og da Tianna Arata så blev fremstillet for retten den 3. september, førte det igen til et voldeligt optrin blandt fremmødte demonstranter, da journalist Josh Friedman fra CalCoastNews blev angrebet med slag, skub og trusler, mens demonstranter forsøgte at blokere for hans adgang og stjæle hans mobiltelefon.

Kommende retssag

Aratas forsvar har gjort indsigelser i sagen, der blev startet den 17. september. Forsvaret bestrider dermed fakta i anklagemyndighedens påstande. Ser man videoen herunder, der er uploadet af Arata selv, ser man dog tydeligt, hvordan trafikken ulovligt holdes tilbage, og mange anser videoen for at fremstille en ung kvinde og en gruppe vrede demonstranter, der aldrig har gået op i sorte menneskers liv, men som udelukkende har grebet et påskud til at starte en voldelig demonstration. Det bliver derfor spændende at følge retssagens udvikling.

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle