• Redaktionen

2 + 2 = Racisme?

Opdateret: 17. nov. 2020

Selv matematik kan være racistisk

Når matematik bliver racistisk

Nutidens krænkelseskultur hvor alt bliver hadsk og intolerant kan få selv vanvittige venstreradikale med mange års uddannelse bag sig til at pålægge racistiske egenskaber til noget så basalt som 2 + 2 = 4.

Ifølge Beritbart påstod en matematikprofessor, Laurie Rubel fra Brookly College, tidligere på året, at det simple regnestykke ”stinker af hvidt overherredømme og patriarkat.”

Objektivitet er en myte

”Tanken om, at matematik (eller data) er kulturelt neutralt eller objektivt er en MYTE. Jeg er parat til en ny forståelse. Hvem er enig?” skrev Laurie Rubel og fortsatte: ”Idéen om at ”matematik selvfølgelig er neutralt, fordi 2 + 2 = 4” stinker af hvidt overherredømme og patriarkat. Jeg vil hellere fokusere på at hjælpe folk og beskytte planeten (hvor matematik tjener deres formål).” Tweetet er siden blevet delt af adskillige akademikere i hele USA og har været en del af en større trend, der argumenterer, at den ”objektive sandhed” er en social konstruktion. Flere akademikere stemte derfor også i, og en Ph.d.-studerende fra Harvard, Kareem Carr, foreslog tilmed, at matematik bør gentænkes, fordi den primært er udviklet af hvide mænd.

”Folk siger, det er subjektivisme at spørge, om matematik er vestlig. Men det forstår jeg ikke. Det er en objektiv kendsgerning, at nogle grupper var mere involveret i skabelsen af moderne matematik end andre,” sagde Carr. "De har forsøgt at gøre det objektivt, men det er ikke dumt at spørge, om det faktisk lykkedes!"


Måske bør konklusionen på ovenstående være, at sociale retfærdighedskrigere faktisk har haft held med at gøre undervisere til skyldbetyngede mennesker med ”hvide privilegier”, for Rubel er med sine udmeldinger et perfekt eksempel på, hvordan man tilmed er villig til at forklejne noget så neutralt som matematik og gøre den racistisk, fordi den blev ”skabt” af ”hvide mænd”.

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle